Imprimare

Peste 160 de participanti la cursul in diabet DIAMOND, la Ploiesti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 160 de medici diabetologi, endocrinologi, cardiologi, neurologi, medici de familie si medici internisti au luat parte la prima editie din acest an a Cursului Diabet, Sindrom Metabolic si alte boli legate de nutritie (DIAMOND – Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition – related Diseases), desfasurat in Ploiesti.

Cursul DIAMOND, o traditie in peisajul evenimentelor medicale din Romania, a avut ca scop aducerea in atentia medicilor a celor mai noi informatii cu privire la diabetul zaharat si a complicatiilor bolilor metabolico-nutritionale.
Directorii cursului DIAMOND, editia Ploiesti 2015, au fost prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si dr. Bogdan Popa, seful Centrului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Ploiesti.

„Ma bucur foarte mult ca acest curs organizat de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice dedicat exclusiv medicilor a ajuns si la Ploiesti. Prin astfel de manifestari ne propunem sa imbunatatim nivelul educatiei medicale continue a specialistilor implicati in managementul bolilor metabolice, avand un scop final si anume imbunatatirea vietii persoanelor cu diabet zaharat. Incercam sa organizam cursuri in cat mai multe centre din tara pentru ca astfel, un numar mai mare de medici sa aiba acces la cele mai noi informatii privind preventia, diagnosticul precoce si tratamentul bolilor metabolice”, a declarat prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Cursul DIAMOND, editia Ploiesti a debutat cu sesiunea „Screening, Diagnostic, Evaluare, Preventie”. In cadrul acestei sesiuni au fost dezbatute teme precum „Diabetul zaharat in judetul Prahova”, „Screeningul si diagnosticul bolilor metabolico-nutritionale: diabet zaharat, obezitate, dislipidemii, sindrom metabolic”, „Preventie in diabetul zaharat de tip 2”, „Ulcerul Piciorului Diabetic – Particularitati de caz”.

Cea de-a doua sesiune a avut in vedere „Managementul clinic in diabetul zaharat de tip 2 – abordare centrata de pacient”, iar ultima sesiune a cursului, intitulata „Complicatii ale diabetului zaharat”, a adus in atentia participantilor teme precum „Managementul riscului CV in DZ tip 2” sau „Boala cronica de rinichi diabetica: screening, diagnostic, principii de management clinic”.

Evenimentul stiintific a fost organizat de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, in data de 21 februarie 2015.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-160-de-participanti-la-cursul-in-diabet-DIAMOND_-la-Ploiesti_20735/

lauff lautf laurf