Imprimare

Banicioiu: Frecventa angajarilor in Sanatate, la acelasi nivel ca anul trecut

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Frecventa angajarilor in sistemul medical va fi cel putin la nivelul de anul trecut, a declarat luni ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, cu prilejul inaugurarii lucrarilor de reabilitare si modernizare a policlinicii Institutului National de Endocrinologie “C.I.Parhon”.

"Deblocarea posturilor ramane in continuare, cu incercarea de a ne incadra in bugetele pe care unitatile medicale le vor contracta cu casele de asigurari. In cele patru luni de deblocare de la finalul anului trecut, au fost deblocate 4.000 de posturi. Frecventa angajarilor va fi cel putin la nivelul de anul trecut", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, deficitul "foarte mare"de personal medical la nivel national nu poate fi acoperit "in cateva luni si nici intr-un an".

Managerul Institutului "Parhon", Diana Paun, a semnalat faptul ca exista o lipsa mare de personal si in specialitatea endocrinologie.

"Ar fi cazul ca decidentii sa se gandeasca la specialitatea noastra si sa abordeze niste politici sanitare mai laxe, cel putin in domeniul politicii de personal, de promovare a tinerilor pentru a fi fidelizati sa ramana in Romania, sa lucreze in centrele unde au fost pregatiti", a spus managerul.

Referindu-se la acest subiect, ministrul Sanatatii a precizat ca stie "ca exista o cerere depusa chiar pentru saptamana viitoare pentru institut".

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Banicioiu_-Frecventa-angajarilor-in-Sanatate_-la-acelasi-nivel-ca-anul-trecut_20741/

lauff lautf laurf