Imprimare

Policlinica de la Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon a fost redeschisa

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Policlinica de la sediul Institutului National de Endocrinologie „C.I. Parhon”, din Bucuresti, a fost redeschisa luni, in urma finalizarii lucrarilor de consolidare, modernizare, recompartimentare, mansardare si reconfigurare. Modernizarea a costat peste 1,7 milioane de lei.

In structura policlinicii sunt cuprinse cabinete de endocrinologie, cardiologie, ginecologie, oftalmologie, imagistica si andrologie, care vor asigura servicii medicale specifice ambulatoriului spitalului.

„Redeschiderea policlinicii inseamna reintroducerea in circuitul de spital al unui corp care va asigura servicii in sistem ambulator, atat in ambulatoriul integrat al spitalului cat si ambulatoriul in contract cu casa de asigurari. Sunt cabinete de endocronologie, ginecologie, andrologie, imagistica medicala care vor asigura serviciile medicale pentru pacientii care se adreseaza institutului. Anula medicii nostri ofera servicii in sistem ambulatoriu unui numar de peste 21.000 de pacienti, pe langa numarul de pacienti internati care se ridica la 30.000”, a declarat dr. Diana Paun, managerul institutului.

Aceeasi sursa a declarat ca redeschiderea policlinicii inseamna atat o oportunitate pentru pacient, care poate sa fie consultat in conditii "civilizate", dar si pentru medici, care ar putea consulta aici in regim privat, cum da posibilitatea un proiect legislativ depus la Parlament.

Potrivit ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, prezent la inaugurare, investitia s-a ridicat la 1.700.000 de lei, bani asigurati din bugetul Ministerului Sanatatii, dar si din venituri proprii.

Ministrul a adaugat ca tot in cadrul Institutului Parhon, se va inaugura pana in luna septembrie a acestui an si un centru de genetica.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Policlinica-de-la-Institutul-de-Endocrinologie-_C.I.-Parhon_-a-fost-redeschisa_20740/

lauff lautf laurf