Imprimare

In noul Contract cadru, s-a renuntat la numarul limita de pacienti per medic de familie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii de familie vor putea incheia contracte cu casele de asigurari de sanatate indiferent de numarul pacientilor inscrisi pe listele lor, conform noului Contract cadru aflat in proces de aprobare de catre autoritati.

Astfel, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca s-a renuntat la numarul minim de 800 de pacienti pentru un medic de familie, lucru care ar trebui sa ajute tinerii profesionisti sa intre in sistem.

"Odata cu noul Contract cadru se desfiinteaza limita de pacienti per medic de familie si fiecare pacient va putea sa isi aleaga medicul de familie pe care il agreeaza", a spus reprezentantul CNAS.

El a precizat ca un medic de familie care preia o lista de pacienti de la alt medic ce renunta la praxis nu are garantia ca pacientii din lista vor ramane la el, la noul doctor. Schimbarea medicului de familie se va face doar pe baza cardului national de asigurari sociale de sanatate si a cererii de inscriere prin transfer, conform modelului si conditiilor prevazute in norme.

"Conform legii, asiguratul este cel care decide care este medicul lui de familie. Acolo unde este un deficit de medici, CNAS cauta solutii de stimulare pentru atragerea personalului medical in zonele defavorizate. In acest sens am solicitat si sustinerea autoritatilor locale", a sustinut Vasile Ciurchea.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/In-noul-Contract-cadru_-s-a-renuntat-la-numarul-limita-de-pacienti-per-medic-de-familie_20739/

lauff lautf laurf