Imprimare

Specialisti romani in chirurgie cardiovasculara pediatrica, formati in strainatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O echipa de patru medici, formata dintr-un chirurg, un cardiolog, un antestezist si un perfuzionist, de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitala, a fost formata la o clinica din Israel, in cadrul unui parteneriat intre cele doua institutii.

Scopul perfectionarii echipei romanesti este acela de a functiona la capacitati maxime in Centrul de Exelenta in Tratare Copiilor cu probleme cardiace de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, ce va fi gata in vara acestui an, conform managerului spitalului, prof. dr. Dan Mircea Enescu.

In noul centru, vor exista 85 de paturi si vor lucra 119 persoane.

„Suntem aproape in faza finala de a deschide noul centru. Cladirea este gata, aparatura va sosi.
Ministerul Sanatatii (MS) ne-a recunoscut ca centru anul trecut. Vor fi 85 de paturi: 50 prin reorganizarea spitalului si 35 de la MS. Vor lucra 119 persoane, dintre acestea 14 medici, 69 de asistente. Primaria Sectorului 1 a finantat suma de 16,5 milioane lei pentru cladire, iar MS, 30 de milioane de lei pentru aparatura”, a explicat prof. dr. Enescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Managerul de la „Grigore Alexandrescu” a explicat ca in acest an, ar putea fi operati, in cadrul centrului, 50 de copii, iar in anii urmatori, 150-200. Centru isi va incepe activitatea in luna iunie.

„Vom incepe cu un singur medic (n.r. chirurg). Nu cred ca vom opera la inceput mai mult de 50 de cazuri in primul an, iar in anul urmator, speram la 150-200”, a explicat prof. Enescu.

In acelasi timp, reprezentantii Spitalului „Grigore Alexandrescu” au incheiat o colaborare cu Clinica din Targu Mures, a prof. Horatiu Suciu, si cu UMF Targu Mures, printr-un program POSDRU. In cadrul clinicii din Mures, se vor mai specializa alti trei medici de la spitalul de copii din Capitala.

Specializarile pe care le realizeaza personalul de la „Grigore Alexandrescu” dureaza trei luni, pentru un asistent medical, sase luni, pentru un cardiolog sau anestezist, si un an, pentru un chirrug.

Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferinte de presa de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, unde s-a lansat campania umanitara „Salvati inima unui copil”. In cadrul acestei campanii, se strang fonduri, prin SMS, la numarul 8837, apelabil din orce retea de telefonie fixa si mobila, pentru ajutorarea copiii cu probleme cardiace. Banii stransi vor fiutilizati pentru acoperirea cheltuielilor de transport pentru echipele de medici, copiii si mamele care ii insotesc in vederea efectuarii interventiilor chirurgicale in Israel, precum si pentru acperirea cheltuielilor administrative si ale analizelor medicale amanuntite.

Specializarea echipelor medicale va continua si in 2016.

Spitalul Clinic de urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a avut ajutor financiar din partea Rotary International District 2241 Romania si sprijinul Ministerului Sanatatii in actiunile intreprinse in chirurgia cardiaca pediatrica.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Specialisti-romani-in-chirurgie-cardiovasculara-pediatrica_-formati-in-strainatate_20748/

lauff lautf laurf