Imprimare

Capitala va avea doua maternitati noi, la Spitalul Universitar si la Sf. Pantelimon

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Materniatatea din cadrul Spitalului „Sfantul Pantelimon” din Bucuresti a fost inaugurata astazi in prezenta ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu. Tot astazi, demnitarul a viztitat stadiul constructiilor la maternitatea din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti, spunand ca intr-un timp scurt si aceasta va deveni functionala.

„Vorbim de Pantelimon si Universitar care sunt, practic, printre cele mai mari maternitati din tara. Sunt foarte multe cazuri dificile pe care aceste spitale le preiau din judetele limitrofe Bucurestiului si nu numai. Doar in acest mod putem sa combatem problemele pe care le avem la nivelul de mortalitate infantila, unde inca Romania e pe unul din locurile fruntase”, a spus ministrul.

Maternitatea de la Spitalul Sf. Pantelimon, investitie de 12 milioane de lei

Au fost investite 12 milioane de lei la maternitatea din cadrul Spitalului „Sf. Pantelimon”. Sectiile de obstetrica ginecologie si neonatologie au fost complet reabilitate si dotate cu echipamente moderne. Au fost schimbate instalatiile electrice si sanitare, cele de incalzire, ventilare si climatizare, s-au realizat achizitii de echipamente si s-au dotat toate saloanele cu mobilier nou.

“Am preluat maternitatea Sf. Pantelimon in martie anul trecut la 15% realizare lucrari de reabilitare si am reusit sa o finalizam intr-un timp record de un an de zile. Felicit echipa manageriala si pe toti cei implicati. Maternitatea Sf. Pantelimon este cea de-a 8-a maternitate complet reabilitata si dotata pe care am bucuria sa o inaugurez, dupa finalizarea maternitatilor din Oradea, Giurgiu, Iasi, Galati, Botosani, Ploiesti si Onesti”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

In cadrul aceluiasi spital, a fost moderinzata si Unitatea de Primiri Urgente, cu 1,8 milioane de lei.

Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon este o unitate sanitara cu o structura de peste 500 de paturi pentru toate specialitatile medicale importante. In anul 2013, in unitatea sanitara au fost internati 30 500 pacienti. De asemenea, in ultimul an aici au fost realizate peste 180 000 de consultatii in ambulator si camera de garda si peste 600 000 de analize medicale.

Ministrul Sanatatii a mai adaugat ca, din cele 20 de sectii de obstetrica si neonatologie care au inceput sa fie restructurate si modernizare in cadrul Proiectului cu Banca Mondiala inceput in anul 2007, aproape trei sferturi (14 maternitati) au fost si vor fi finalizate in perioada 2014- 2015.

Maternitatea de la Spitalul Universitar, aproape de terminare

In cadrul Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti (SUUB) vor fi investite in jur de 7,5 milioane de lei pentru extinderea si modernizarea sectiei de neonatologie si a unitatii de terapie intensiva pentru nou-nascuti, dar si pentru achizitionarea echipamentelor moderne pentru testarea, depistarea si confirmarea factorilor de risc genetic pentru trombofilie. Banii acestia vor fi investiti, pana la sfarsitul lunii aprilie 2016, si pentru finantarea introducerii de noi teste genetice utile in diagnosticul si monitorizarea evolutiei bolilor maligne de sange.

„Proiectul a fost castigat cu fonduri norvegiene, pentru imbunatatirea serviciilor de sanatate in sarcina cu risc crescut, nasterea prematura si bolile hematologice”, a explicat conf. dr. Monica Cirstoiu, seful sectiei de Obstetrica-Ginecologie III din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti.

40 de copii nascuti prematur se vor putea dezvolta in condtii optime in curand la materintatea din cadrul Spitalului Universitar.

„Ne-am propus sa imbunatatim serviciul de neonatologie cu cresterea accesului la asistenta medicala de specialitate pentru un numar mai mare de copii, de la 32, cati sunt acum internati pe Terapie Intensiva, la un numar mai mare, cu aparatura, cu ventilatoare, cu incubatoare, pentru un numar de 40 de copii”, a mai spus conf. Cirstoiu.

SUUB este unul dintre cele mai mari spitale de predare din Bucuresti. In cadrul acestuia, primesc asistenta medicala aproximativ 300 000 de pacienti anual, 70 000 dintre acestia fiind internati intr-una din cele 25 de sectii medicale existente.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Capitala-va-avea-doua-maternitati-noi_-la-Spitalul-Universitar-si-la-Sf.-Pantelimon_20751/

lauff lautf laurf