Imprimare

Conferinta Nationala de Medicina Familiei, organizata intre 25 si 28 martie, la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia medicilor de familie Bucuresti – Ilfov (AMFB) organizeaza in perioada 25 – 28 martie 2015, sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF) , a unsprezeceaa editie a Conferintei Nationale de Medicina Familiei, “Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare”.

Lucrarile CNMF 2015 vor incepe miercuri, 25 martie 2015 si se desfasoara in sase sali in paralel pe parcursul a patru zile, intre orele 10.00 si 18.30. Exista sesiuni transmise online, sesiuni interactive, ateliere de lucru, dezbateri, cursuri, traininguri, precum si un program social in afara programului stiintific.

In premiera, in cadrul Conferintei, vor fi organizate sesiuni in parteneriat cu medici din alte specialitati. Conferinta se deschide cu o editie speciala a Cursului Master Class realizat de Forumul National de Preventie. Cursul reuneste personalitati din medicina romaneasca conlucrand in jurul ideii de preventie, adaptata pacientului cronic roman, un panel de discutii interactive cu profesionisti din toate specialitatile medicale care circumscriu riscul cardiometabolic.

„Pentru prima oara la Conferinta noastra, conceptul organizarii sesiunilor paralele se schimba. Succesul inregistrat in activitatea grupurilor SNMF - Grupului de Vaccinologie, Grupului Respiro (grup aparut din colaborarea cu CNSMF), Grupului de e-sanatate ne-au provocat sa incercam o noua abordare a sesiunilor Conferintei Nationale. Data fiind intentia SNMF de a stimula organizarea unor noi grupuri de lucru pe alte tematici, am invitat colegii care au alcatuit grupurile de initiativa pentru aceste noi grupuri de lucru sa organizeze sesiuni speciale, astfel incat sa fie disponibila o noua abordare, centrata pe medicina de familie. Veti urmari sesiunea de pediatrie, de cardiologie si diabet, de sanatate mintala, dar si sesiunea de vaccinologie, de patologie respiratorie, de e-sanatate”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de catre SNMF.

In cadrul conferintei, se va organiza o sesiune speciala, dedicata medicului de familie manager, unde vor fi abordate aspecte, precum: alcatuirea corecta a riscogramelor, completarea noilor modele de fise de evaluare initiala si management de caz al bolilor cronice care sunt definitivate acum la nivelul SNMF, precum si noutati inainte de contractarea de la 1 aprilie (noul contract - cadru si normele de aplicare ale acestuia).

La eveniment, va participa Arzu Uzuner, directorul stiintific al Conferintei europene Wonca, ce va avea loc la Istanbul.

Conferinta va avea loc la Bucuresti.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conferinta-Nationala-de-Medicina-Familiei_-organizata-intre-25-si-28-martie_-la-Bucuresti_20757/

lauff lautf laurf