Imprimare

Un academician neurochirurg isi vinde casa pentru a publica o carte

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 Academicianul Leon Danaila, considerat un geniu al neurochirurgiei romanesti si unul dintre cei mai mari specialisti recunoscuti la nivel mondial, a decis sa isi vanda apartamentul, singurul bun pe care il are in proprietate, pentru a-si putea publica o carte, scrie Ziare.com, citand Monitorul de Botosani.

In varsta de 81 de ani, acad. Leon Danaila este un specialist extraordinar si un om extraordinar, mainile lui fiind numite "mainile lui Dumnezeu". A semnat, in calitate de autor sau de coautor, peste 40 de volume, iar in urma cu trei ani a platit 130.000 de lei ca sa i se publice trei volume ale tratatului "Functional neuroanatomy of the brain".

"Am apartamentul in care stau ca avere si acum m-am trezit ca nu am bani cu ce sa public. Am gasit pe cineva sa-i vand apartamentul in care stau, cu conditia sa stau in el pana cand mor si-mi da o suma de bani si asa o sa pot publica o alta carte pe care o am aproape gata", a declarat academicianul.

Acad. Leon Danaila are un venit lunar de doar 2.500 de lei, obtinut de la Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare si, in fiecare dimineata, ofera consultatii gratuite pentru oricine, de la oameni ai strazii si pana la oameni de afaceri.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a avut un program foarte incarcat si nu a avut timp sa afle ce se intampla, au declarat consilierii sai.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-academician-neurochirurg-isi-vinde-casa-pentru-a-publica-o-carte_20764/

lauff lautf laurf