Imprimare

Perchezitii la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Procurori ai Parchetului General si ofiteri de politie efectueaza, marti, peste 30 de perchezitii in Bucuresti si pe raza judetelor Prahova, Giurgiu si Dambovita, printre care, potrivit unor surse judiciare, si la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Bucuresti, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii efectueaza cercetari intr-o cauza penala avand ca obiect savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, luare de mita si dare de mita.

Reprezentantii UMF sunt suspectati ca ar fi atribuit in mod ilegal contracte de achizitii publice, sase persoane urmand sa fie conduse la audieri.

"Din probele administrate in cauza a rezultat ca persoane aflate la conducerea unei institutii de invatamant superior din Bucuresti au atribuit contracte de achizitie publica, cu incalcarea cadrului legislativ care reglementeaza sistemul achizitiilor publice, unor societati comerciale detinute sau controlate de oameni de afaceri aflati in cercul lor relational", se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Pe de alta parte, IGPR informeaza ca reprezentantii universitatii ar fi atribuit contracte de achizitii publice pe fondul unor acte de coruptie, prin incalcarea legilor care reglementeaza acest domeniu de activitate — prin incredintare directa ori prin procedura simplificata de cerere de oferte.

Astfel, achizitiile publice ar fi fost atribuite fara concurenta si transparenta si fara a fi respectat principiul eficientei utilizarii fondurilor alocate si cel al tratamentului egal intre operatorii economici.

La actiune participa ofiteri si lucratori ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si politisti de la Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale si de la Institutul National de Criminalistica, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

In documentarea activitatii infractionale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii.

Doina Plesca (decan): Facultatile UMF nu sunt implicate in niciun fel de achizitie

Facultatile din cadrul UMF nu sunt implicate in niciun fel de achizitie, intrucat legea nu permite, a declarat, marti, decanul Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", prof. dr. Doina Plesca.

"Nu avem niciun fel de probleme legate de perchezitii. Noi, facultatile, nu suntem implicate in niciun fel de achizitie. In cadrul oricarei universitati facultatile nu au personalitate juridica, ele nu pot face achizitii", a precizat decanul.

Plesca a subliniat ca facultatile se ocupa in exclusivitate cu aspectul profesional si formarea medicilor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Perchezitii-la-Universitatea-de-Medicina-si-Farmacie-din-Bucuresti_20761/

lauff lautf laurf