Imprimare

Prof. Astarastoae condamnat pentru conflict de interese. Decizia nu este definitiva

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae, trimis in judecata in aprilie 2014 pentru conflict de interese, a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare de catre Judecatoria Iasi, decizia nefiind definitiva si putand fi atacata cu apel in termen de zece zile, scrie Mediafax.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania si fost rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa", din Iasi, prof. dr. Vasile Astarastoae, a fost trimis in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, in aprilie 2014, pentru conflict de interese.

Procurorii precizeaza, in rechizitoriu, ca acesta s-ar fi angajat pe sine insusi in proiectul european "Standarde europene pentru programe post-doctorale competitive de formare in domeniul managementului, cercetarii avansate si expertizei psihiatrice medico-legale" castigat si implementat in 2010 de Institutul de Medicina Legala din Iasi, al carui director era, la vremea respectiva, prof.dr. Vasile Astarastoae.

"In cadrul acestui proiect, inculpatul, in calitate de director al IML, a incheiat contracte de munca si de prestari servicii cu sine insusi, semnand atat la rubrica angajatorului, cat si la cea a angajatului", declara, la vremea respectiva, procurorul de caz Adina Bocai, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Astarastoae-condamnat-pentru-conflict-de-interese.-Decizia-nu-este-definitiva_20775/

lauff lautf laurf