Imprimare

Un numar de 33 de medici au fost sanctionati de CMR in 2014

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Comisia Superioara de Disciplina a Colegiului Medicilor din Romania a aplicat in 2014 sanctiuni in cazul a 33 de medici, adica in 17,18% din cazuri, dintr-un total de 192 de decizii, a declarat joi presedintele colegiului, Vasile Astarastoae, in cadrul Adunarii Generale a CMR.

„Anul trecut, cresterea a fost nesemnificativa in ceea ce priveste acuzatiile sau adresabilitatea catre CMR. Au fost foarte multe care fie nu erau de competenta colegiului, fie acuzatiile nu s-au confirmat. A crescut numarul de sanctiuni dar si de reclamatii pe chirurgie. Inainte, obstretica era pe primul loc, insa in 2014, obstretica a trecut pe locul trei. Acest lucru arata ca acele activitati care sunt cu interventii manuale sunt cele mai riscante pentru medic si pentru pacient”, a explicat prof. Astarastoae.

Au fost sanctionati prin mustrari 14 medici, prin avertisment - 12 medici, a fost dat vot de blam in 4 cauze, s-a decis interdictia de a mai profesa pe trei luni intr-un caz si pe 6 luni in alt caz si a fost aplicata o amenda.

Pe primele trei locuri la numarul de sanctiuni se afla specialitatile chirurgie - 5 cazuri, ortopedie - 4, ginecologie - 3, ATI, oncologie, medicina de familie/ medicina generala - 3 cazuri.

Potrivit aceleiasi surse, au fost luate 145 de decizii de nesanctionare. Un numar de 14 decizii au fost respinse, retrase sau retrimise la Colegiul teritorial din cauza nerespectarii procedurii in cadrul desfasurarii anchetei de disciplina.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-numar-de-33-de-medici-au-fost-sanctionati-de-CMR-in-2014_20771/

lauff lautf laurf