Imprimare

Institutul Cantacuzino: Productia de vaccinuri depinde de controalele desfasurate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reluarea productiei de vaccinuri la Institutul Cantacuzino depinde de rezultatele auditului efectuat la institutie, acestea fiind asteptate in aceasta saptamana, potrivit presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cercetare, Stiinta si Inovare (ANCSI), Tudor Prisecaru, scrie Agerpres.

"Speram ca sectorul de productie a vaccinurilor sa fie reabilitat. Reluarea productiei de vaccinuri depinde si de celelalte sectoare ale economiei, de libera concurenta de pe piata si de rezultatele studiului. Credem in acelasi timp ca institutul va trebui sa urmeze un proces de restructurare. Altfel, rezultatele auditului probabil ca nu vor putea fi aplicate. Probabil ca va fi si o reducere a numarului angajatilor, pentru ca, in prezent, exista 500 de persoane in cadrul institutiei, din care aproape 50% sunt angrenati in activitati de cercetare", a declarat presedintele ANCSI.

Tudor Prisecaru a mentionat de asemenea ca rezultatele auditului efectuat la Institutul Cantacuzino sunt asteptate in aceasta saptamana.

Acesta a amintit ca in cadrul Institutului Cantacuzino exista o instalatie de interes national care produce elemente necesare desfasurarii cercetarilor in laboratoarele bio.

"Aceasta instalatie functioneaza de cativa ani buni cu succes. In acelasi timp, exista colectivul de cercetare care functioneaza pe baza proiectelor pe care le au si in baza programului nucleu. Singura zona care asteapta in momentul de fata rezultatele auditului este sectorul destinat productiei de vaccinuri. Dupa ce vom vedea aceste rezultate, impreuna cu reprezentantii Consiliului Concurentei, Comisia interministeriala care lucreaza pentru a gasi solutii pentru reabilitarea Institutului Cantacuzino va inainta o solutie catre Guvern", a precizat presedintele ANCSI.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Institutul-Cantacuzino_-Productia-de-vaccinuri-depinde-de-controalele-desfasurate_20780/

lauff lautf laurf