Imprimare

Eveniment stiintific in microchirurgie se va desfasura intre 2 si 4 aprilie, la Cluj-Napoca

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Intre 2 si 4 aprilie, profesionistii din domeniile microchirurgiei, chirurgiei plastice si a mainii se vor reuni la Cluj-Napoca cu ocazia celui de Al XI-lea Congres National al Societatii Romane de Microchirurgie Reconstructiva si Al X-lea Congres al Societatii Romane de Chirurgie a Mainii.

Congresul va incepe joi 2 aprilie 2015 cu un workshop adresat tinerilor medici cu varsta de pana la 40 de ani, la care vor fi abordate principalele modalitati de osteosinteza ale oaselor mainii: carp, metacarp si falange. La dispozitia participantilor se vor pune mulaje si materiale de osteosinteza pentru exercitiul individual, pentru urmatoarele: aplicare de minifixator extern, ostesinteza cu suruburi, osteosinteza cu placa si suruburi si osteosinteza cu brose Kirschner.

Acest eveniment reuneste specialisti din toata tara si din strainatate, chirurgi plasticieni, ortopezi si de alte specialitati chirurgicale, aduse laolalta prin tehnicile microchirurgicale utilizate de toate aceste specialitati.
De asemenea, participarea tinerilor specialisti permite schimburile de informatii dintre generatii, comunicarea celor mai noi realizari din aceste arii chirurgicale si impartasirea celor mai importante artificii tehnice pentru succesul unei operatii.

La aceasta editie, sunt inscrisi 180 de participanti din tara si strainatate.
Cu aceasta ocazie, se vor aniversa 20 de ani de la infiintarea Societatii Romane de Chirurgie a Mainii.

Chirurgia mainii reprezinta o parte importanta a chirurgiei plastice, care trateaza traumatisme acute, simple sau complexe, dar si sechelele lor, patologii cronice, degenerative articulare (poliartrita reumatoida, guta, artritele), ale tendoanelor, muschilor si nervilor, malformatii congenitale, arsurile, tumori osoase sau de parti moi.

Microchirurgia reconstructiva este liantul care reuneste, prin tehnici moderne avansate, multiple specialitati chirurgicale, cum ar fi chirurgia plastica, ortopedia, chirurgie generala, urologia, ginecologia, neurochirugia, ORL-ul, chirurgia oromaxilofaciala, etc. Astfel, traumatismele majore, cu amputatii sau striviri sau defectele importante de parti moi cu localizare oriunde la nivelul corpului isi gasesc solutionarea cu ajutorul tehnicilor microchirurgicale.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Eveniment-stiintific-in-microchirurgie-se-va-desfasura-intre-2-si-4-aprilie_-la-Cluj-Napoca_20785/

lauff lautf laurf