Imprimare

Conferinta de Medicina Familiei din acest an a reunit 1500 de participanti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Intre 25 si 28 martie, a avut loc a unsprezecea editie a Conferintei Nationale de Medicina Familiei, "Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare", unde au participat 1500 de profesionisti in domeniu.

Sesiunile s-au desfasurat in sase sali, in paralel, peste 60 de standuri, sedinte nationale ale Consiliului director al SNMF, Senatului SNMF si conducerilor FNPMF.

Lucrarile CNMF 2015 s-au desfasurat in sase sali in paralel pe parcursul a patru zile. Medicii si asistentii prezenti au putut urmari sesiuni transmise online, sesiuni interactive, ateliere de lucru, dezbateri, cursuri, traininguri, precum si un program social in afara programului stiintific.

La Conferinta s-au inregistrat cateva premiere: au avut loc sesiuni organizate in parteneriat cu profesionisti din alte specialitati si sesiunea comuna SNMF - AMSR privind conceptul de sanatate a barbatului.

Cursul Master Class realizat de Forumul National de Preventie in deschiderea Conferintei a reprezentat un concept nou si modern de eveniment multidisciplinar, reunind personalitati din medicina romaneasca in jurul ideii de preventie adaptata pacientului cronic roman.

De asemenea, au avut loc sesiuni speciale, organizate de grupurile de lucru din SNMF: sesiunea de pediatrie, de cardiologie si diabet, de sanatate mintala, dar si sesiunea de vaccinologie, de patologie respiratorie, de e-sanatate.

In ultima zi a Conferintei, a fost organizata  sesiune speciala dedicata medicului de familie manager. S-au abordat noutatile din contractul-cadru, alcatuirea corecta a riscogramelor, completarea noilor modele de fise de evaluare initiala si management de caz al bolilor cronice care sunt definitivate acum la nivelul SNMF. A fost expusa si harta localitatilor din Romania neacoperite cu medici de familie.

La Conferinta a participat si doamna Arzu Uzuner, Director stiintific al Conferintei europene Wonca, pentru a promova aceasta conferinta crae in acest an va fi organizata la Istanbul in luna octombrie.

Cinferinta a fost organizata de catre Asociatia medicilor de familie Bucuresti - Ilfov (AMFB), sub egida Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conferinta-de-Medicina-Familiei-din-acest-an-a-reunit-1500-de-participanti_20784/

lauff lautf laurf