Imprimare

Cancerul pulmonar, tema unor conferinte pentru medici, intre 2-4 aprilie, la Baile Felix

Adaugat in Stiri din domeniul medical

A doua Conferinta Nationala de Cancer Pulmonar si Prima Conferinta Nationala de Boli Pulmonare Rare vor avea loc in perioada 2-4 aprilie 2015, in statiunea Baile Felix.

Peste 70 de lectori romani si cinci personalitati medicale din aceste domenii, din strainatate, vor sustine 15 simpozioane majore.

Programul conferintelor cuprinde subiecte de larg interes pentru medicii din urmatoarele specialitati: oncologie, anatomie patologica, pneumologie, chirugie toracica, anestezie si terapie intensiva, alergologie, pediatrie, medicina interna, imagistica.

Scopul acestor dezbateri consta in abordarea unor teme actuale cu privire la cancerul pulmonar si bolile pulmonare rare,
identificarea de solutii si directii prioritare pentru imbunatatirea tratamentului acordat tuturor pacientilor din tara, atat in abordul cancerului pulmonar, cat si pentru deficitul de Alfa-1 Antitripsina si oferirea de informatii de ultima ora asupra progreselor inregistrate in clinica si cercetare.

„Suntem de parere ca managementul cancerului pulmonar si deficitului de Alfa-1 Antitripsina sunt intr-o etapa noua, a evolutiei rapide si semnificative, nu doar in Occident, dar si in Romania. Datorita noilor descoperiri, putem folosi cu usurinta mai multe instrumente de inalta tehnologie de diagnosticare, noi medicamente, terapie mai putin invaziva care nu erau disponibile pana nu demult. Prin urmare, este esential pentru medicii specialisti de a comunica deschis si a face schimb de cunostinte cu liderii de opinie din strainatate, cercetatori, colegi oncologi si chirurgi, prin intermediul prezentarilor si discutiilor interactive din cadrul conferintelor”, conform organizatorilor conferintei.

Conferintele sunt organizate sub egida Societatii Romane de Pneumologie si a Facultatii de Medicina si Farmacie Oradea, cu sprijinul Academiei de Stiinte Medicale. Partenerii evenimentului sunt Sectiunea de Pneumopatii Interstitiale Difuze si Sarcoidoza a SRP, Societatea Nationala de Oncologie Medicala din Romania, Societatea Romana de Radioterapie si Oncologie Medicala si Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica.

Evenimentul este creditat de Colegiul Medicilor din Romania cu 18 ore de Educatie Medicala Continua.

Pentru mai multe informatii, puteti consulta programul complet al manifestarilor accesand site-ul conferinteilor - ConferintaCancerPulmonar.ro .

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cancerul-pulmonar_-tema-unor-conferinte-pentru-medici_-intre-2-4-aprilie_-la-Baile-Felix_20782/

lauff lautf laurf