Imprimare

(P) Stabilizarea miopiei la copii, cu sau fara astigmatism, cu ajutorul lentilei de noapte Paragon

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Miopia este cea mai frecventa deficienta de vedere la copii. Potrivit OMS, in anul 2020 peste 45% din adolescentii cu varsta de 16 ani vor suferi de miopie.
Stresul vizual, tendintele ereditare si problemele de mediu, fac din miopia progresiva o problema stringenta pentru care se cauta noi metode de optimizare. In ultimele decenii, un interes vadit il reprezinta ortocheratologia si efectul metodei de stabilizare a miopiei la copii.

Compania Paragon este un pioner in ortocheratologie - inca din anul 2002 lentila de noapte Paragon a fost aprobata de FDA.

In prezent, Paragon ramane liderul mondial la acest capitol, datorita avantajelor sale evidente:

  • Materiale de inalta permiabilitate
  • Design-ul lentilelor – proximity control design – permite sa schimbe in mod independent toate cele trei zone ale lentilei si sa ofere o potrivire exacta, o vedere buna atat cu lentila, cat si dupa indepartarea acesteia.
  • Reteaua de distributie in intreaga lume si centre de proiectare si dezvoltare continua a lentilelor ortocheratologice.

Numeroasele studii (COOKI, 2004; CANDY, 2004; Loric, 2005; Pastel, 2007; SMART, 2007) au aratat ca la aplicarea lentilelor ortocheratologice, in cazul copiilor, miopia se dezvolta de 2 ori mai lent decat atunci cand sunt utilizate lentile de contact de zi sau ochelari.

Studiile au utilizat lentilele de noapte Paragon, iar posibilitatea de a fi aplicate in cazul copiilor este confirmata de FDA.

Pentru a obtine un efect stabilizator in dezvoltarea miopiei, este importanta corectia completa a componentelor atat sferice, cat si astigmatice, asa cum este indicat de catre mai multi autori ale lucrarilor stiintifice din domeniu.

Compania Paragon a dezvoltat o lentila ortocheratologica cu un design deosebit – Dual Axis, care permite corectia astigmatismului cornean pana la 3.5 D. in acest caz, curba de baza a lentilei ramane neschimbata iar zona de reversie are diferite adancimi in meridiane opuse.

Diferenta in adancimea zonei de reversie in meridianele opuse se selecteaza dupa un anumit algoritm, cu posibilitati de la 25 microni la 75 microni. Aceste lentile ofera o aplanare stabila pentru astigmatismul cornean, confort excelent si acuitate vizuala inalta.

In Centrul Stiintific-Metodologic Paragon din Europa de Est, Kiev, Ucraina a fost facuta selectia de lentile Dual Axel pentru 142 pacienti (211 ochi).

  • Varsta medie a pacientilor: 14.25 ani
  • Gradul mediu de miopie: -3.53D +1.27 D
  • Gradul mediu de astigmatism cornean:2.67 + 1.04D
     

Toti pacientii au avut astigmatism de la limb la limb, ceea ce reprezinta intotdeauna o provocare speciala la selectarea lentilelor.

Am reusit sa demonstram centralizarea lentilelor la 124 pacienti (87.32%).

  • Acuitatea vizuala: 0.97+0.12;
  • Refractia sferica: 0.11+0.24D;
  • Refractia corneana astigmatica: 0.24+0.13D.

     

La acesti pacienti, pe parcursul a celor 2 ani de observatii, nu au fost mentionate complicatii, iar pacientii au remarcat confortul lentilelor.

Datorita corectiei complete a astigmatismului, am reusit sa dezvoltam acomodatia, la acesti pacienti, in raport cu cea initiala (6.3D si 2.25D). Nu am observat progresia miopiei in 82.22% din cazuri, confirmata de masuratori anterioare-posteriore ale axei ochiului (inainte de tratament si dupa 2 ani de utilizare a Dual Axis).

Concluzie:
Terapia de refractie cu lentilele de noapte Paragon este o metoda eficienta si sigura de corectare a miopiei de grad mediu la copii. Corectarea completa a miopiei contribuie la dezvoltarea acomodatiei. Prezenta astigmatismului indus, previne dezvoltarea rezervelor de acomodatie si stabilizare a miopiei.

Lentilele Dual-Axis (Paragon, SUA) permit corectarea miopiei cu astigmatism cornean de pana la 3.5D. lentilele au o aplanare stabila, sunt confortabile de utilizat si ofera o acuitate inalta.

Dr. Oxana Averianova, Dr. Andrei Kovaliov
Centrul Stiintific-Metodologic Paragon in Europa de Est.


Mai multe informatii: www.paragon-eye.ro
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_P_-Stabilizarea-miopiei-la-copii_-cu-sau-fara-astigmatism_-cu-ajutorul-lentilei-de-noapte-Paragon_20790/

lauff lautf laurf