Imprimare

10 mii de copii romani au fost salvati de la moarte, printr-o investitie de 5 milioane de lei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Organizatia Salvati Copiii a investit, din 2010 pana in prezent, 4,8 milioane de lei in cadrul campaniei de reducere a mortalitatii infantile si a reusit sa ofere suport pentru de mame, gravide, copii defavorizati si sa doteze cu echipamente performante 54 de maternitati si sectii de nou-nascuti din toata tara.

Echipamentele donate au contribuit la salvarea a peste zece mii de copii din 42 de orase ale tarii, printre care se numara: Bucuresti, Timisoara, Suceava, Craiova, Constanta sau Iasi.

In campania derulata, Salvati Copiii a avut sprijin din partea medicilor neonatologi, din 33 de judete ale tarii si 54 de maternitati, in dotarea cu echipamente medicale performante. Aceste unitati medicale au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilatie sau alte echipamente performante necesare salvarii vietilor bebelusilor nascuti prematur. De asemenea, o suta de medici specialisti au participat la cursuri de pregatire pentru o mai buna detectie a sarcinilor cu risc si a malformatiilor congenitale corectabile.

Prin programul de suport in mediul rural, Organizatia a oferit in mod gratuit spirjin pentru 12.600 de gravide, mame si copiii acestora, din 31 de comunitati defavorizate.

Investitia a fost realizata intr-un cadru in care Romania se afla pe primul lor in topul tarilor cu cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Uniunea Europeanam cu o rata de 8,5 la o mie de nou nascuti vii, cu aproap 5 procente mai mare fata de media europeana, care este de 3,8 la mie. O treime dintre aceste decese, spun reprezentantii Salvati Copiii, ar putea fi prevenite prin dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante, dar si prin dezvoltarea de programe pentru mame si copii.

Dotare de top la Spitalul Clinic Filantropia

Cea mai recenta dotare din cadrul campaniei Salvati Copiii s-a facut la Spitalul Clinic Filantropia din Bucuresti si consta intr-un incubator nou, cu functii de reglare a oxigenului si a umiditatii si cantar incorporat. Spitalul este cea mai veche clinica de obstretica si ginecologie din Romania, infiintata in anul 1813. In 2014, aici s-au inregistrat 3.500 de nasteri, dintre care 375 au fost nasteri premature.

Campania Salvati Copiii continua

Campania Un gest pentru o viata” este menita sa promoveze in randul publicului larg posibilitatea persoanelor fizice de a sustine programul de reducere a mortalitatii infantile prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit de catre maternitati, sectii de nou-nascuti si suport parental, prin intermediul Organizatiei Salvati Copiii.
Formularele pentru redirectionare, precompletate cu datele de identificare ale Organizatiei, pot fi descarcate de pe site-ul oficial, http://salvaticopiii.ro/?id2=00040006. Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate si depuse personal la administratiile financiare sau trimise prin posta, cu confirmare de primire, pana la data de 25 mai 2015. Cuantumul financiar nu trebuie mentionat in formular, acesta urmand sa fie completat de catre administratia financiara.

Despre Organizatia Salvati Copiii

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit, care militeaza activ pentru drepturile si protectia copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele Organizatiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atentie deosebita catre cei aflati in situatii dificile - copiii din comunitatile dezavantajate, copiii victime ale violentei, exploatarii prin munca, traficului sau neglijarii, copiii refugiati etc. In cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 copii au fost implicati in campaniile si programele desfasurate de Organizatie. Salvati Copiii Romania este membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/10-mii-de-copii-romani-au-fost-salvati-de-la-moarte_-printr-o-investitie-de-5-milioane-de-lei_20788/

lauff lautf laurf