Imprimare

Proiect: Fisa electronica a pacientului, introdusa si in serviciile de urgenta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pana la finalul acestui an, ar putea sa intre in functiune fisa electronica a pacientului in intreg sistemul medical de urgenta, de la Ambulanta, SMURD, pana la Unitatea de Primiri Urgente.

Anuntul a fost facut astazi de dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul M.A.I, intr-un interviu acordat DC News. Printr-o interfata comuna, informatiile medicale ale pacientilor vor ajunge si la spital, dupa internare.

“Pana la sfarsitul anului cred ca intregul sistem de urgent din Romania: ambulanta, SMURD, unitati de primiri urgenta vor merge pe un unic sistem digital de fise, de rapoarte. (...) Vor fi terminale in masini (n.r. ambulante), se primeste solicitarea in ele, dupa care se deschide fisa medicala, se completeaza fisa medicala, se transmite la UPU, ei completeaza fisa lor medicala, se arhiveaza totul si de acolo poate fi predat spitalului. Pe sist de urgenta vom avea un mecanism de colectare de date si de monitorizare unitar national”, a explicat dr. Arafat.

De asemenea, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta va primi noi echipamente de comunicatii, pentru inundatii si salvare urbana, toate cumparate din fonduri structurale care au ramas necheltuite in perioada 2007-2013.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Proiect_-Fisa-electronica-a-pacientului_-introdusa-si-in-serviciile-de-urgenta_20793/

lauff lautf laurf