Imprimare

Cabinetele medicilor de familie din Mures, transformate in centre de donare a sangelui

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia Medicilor de Familie (AMF) din judetul Mures a semnat un protocol cu Centrul Regional de Transfuzie Sangvina Targu Mures, prin care medicii de familie se vor implica in constientizarea importantei donarii de sange si vor permite recoltarea de sange in cabinetele lor, scrie Agerpres.

„Este nevoie de sange la nivel regional, numarul donatorilor a scazut. Cu totii suntem cuprinsi de emotie cand vedem la televizor cum salvatorii scot din ghearele mortii un semen de-al nostru, dar uitam ca fiecare dintre noi putem fi niste salvatori. O punga de sange poate salva viata unui om operat, suferind de cancer, de leucemie, fiecare putem fi salvatori mergand la centrele de transfuzii. Acest mesaj l-am dus membrilor AMF Mures si, conform protocolului, nu doar ca facem informare, dar ne punem cabinetele pentru centrul de recoltare, pentru campanii de recoltare la zone mai deparate fata de centrele de recoltare, doar ca sa salvam vieti”, a spus dr. Remus Sipos, presedintele AMF Mures.

Aceeasi sursa a explicat ca medicii de familie incearca sa constientizeze populatia ca prin participarea la actiunile voluntare de donare de sange nu trebuie sa se urmareasca intrarea in lumina reflectoarelor, ci faptul ca o viata poate depinde de sangele donat. „De aceasta ii indemnam pe toti cetatenii: nu asteptati sa fiti in lumina reflectoarelor, ganditi-va ca atunci cand ati donat pentru o familie puteti fi un inger care a salvat o viata”, a sustinut dr. Remus Sipos.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cabinetele-medicilor-de-familie-din-Mures_-transformate-in-centre-de-donare-a-sangelui_20795/

lauff lautf laurf