Imprimare

Campania Adolescenti fara acnee , la a doua editie, intre 3 si 30 aprilie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Romana de Dermatologie (SRD) va desfasura in perioada 3-30 aprilie a doua editie a Campaniei "Adolescenta fara acnee!" de informare si educare a tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 17 ani.

Anul acesta campania se va derula in licee din Oradea, Constanta, Bucuresti, Targu Mures, Craiova, Iasi, Sibiu, Timisoara, Cluj.

"Acneea nu este o boala care ameninta viata, dar ameninta frumusetea, afecteaza calitatea vietii. Apare la varste cuprinse intre 14-17 ani si dispare la 25 de ani, insa la unii se manifesta toata viata. Tratamentul trebuie adaptat in functie de forma de acnee. Nu exista un tratament standard. Tratamentul trebuie schimbat pe parcursul vietii. Peste 90% dintre adolescenti au acnee, 50% dintre femeile adulte, 25% din populatia adulta indiferent de gen sufera acnee. Din cauza hormonilor androgeni, baietii si barbatii sunt mai predispusi la forme mai grave si de durata. Scopul acestei campanii este de informare a populatiei ca exista posibilitati terapeutice multiple", a declarat joi intr-o conferinta de presa presedintele SRD Alexandru Tataru.

El a spus ca persoana care are acnee nu trebuie sa isi faca autotratament, nu trebuie sa copieze tratamentul altora si nu trebuie sa isi traumatizeze cosurile.

Potrivit medicului dermatolog, adolescentul cu acnee risca sa se izoleze social (sta in casa, nu se vede cu prietenii, nu merge la evenimente sociale normale).

Potrivit acestuia, este gresit sa se creada ca acneea este o infectie a sangelui si necesita antibiotice, sau ca este produsa de stafilococi si trebuie administrat autovaccin. De asemenea, nu este adevarat nici ca este o perturbare hormonala grava. Potrivit specialistilor, zonele predispuse la acnee sunt fata, pieptul, bratele si coapsele.

Secretarul general al SRD Alin Nicolescu a afirmat ca in cadrul campaniei de anul trecut au fost consultati 1.259 de liceeni, iar dintre acestia 68% aveau o forma de acnee usoara, 29% moderata si doar 3% grava.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Campania-_Adolescenti-fara-acnee_-la-a-doua-editie_-intre-3-si-30-aprilie_20799/

lauff lautf laurf