Imprimare

MS: Peste cinci zeci de mii de doze de vaccin hexavalent, distribuite

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Miercuri, 1 aprilie, au fost furnizate la nivel national 52 de mii de doze de vaccin hexavalent, din 571 de mii de doze achizitionate, informeaza Ministerul Sanatatii. Dozele de vaccin au fost distribuite catre toate directiile de sanatate publica, pentru imunizarea copiilor de 2, 4 si 11 luni.

Imunizarea se face pe fondul noului Calendar obligatoriu de vaccinare valabil de la data de 1 aprilie 2015. Ministerul Sanatatii a transmis in teritoriu toate masurile care trebuie luate in aceasta perioada pentru derularea in bune conditii a campaniei de vaccinare.

"Astfel, s- a solicitat directiilor de sanatate publica teritoriale și identificarea copiilor nascuti in aceasta perioada si care nu au fost imunizati, in vederea gestionarii corecte pentru recuperare la vaccinare. Mentionam ca toti copiii nevaccinati vor fi recuperati la vaccinare prin cabinetele medicilor de familie, fara afectarea schemei de vaccinare obligatorie", se arata intr-un comunciat al MS.

Eventualele disfuntionalitati inregisterate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilitatii producatorului de a livra acest produs in timp util.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS_-Peste-cinci-zeci-de-mii-de-doze-de-vaccin-hexavalent_-distribuite_20801/

lauff lautf laurf