Imprimare

UMF Iasi organizeaza „Arena Stiintelor Medicale”, eveniment destinat elevilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Incepand de astazi, 6 aprilie, si pana joi, 9 aprilie, Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi organizeaza a doua editie a „Arenei Stiintelor Medicale” destinat elevilor, in cadrul Saptamanii "Scoala Altfel".

„Spatiul Arenei, de pe esplanada din fata universitatii, reprezinta «interfata» dintre UMF Iasi si cei care doresc sa descopere profesia medicala. Grupurile de elevi care pornesc in aventura tururilor ghidate in laboratoarele Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa» din Iasi dar si copii insotiti de parinti sau bunici au ocazia sa participe in Arena Stiintelor Medicale la ateliere practice si prezentari interactive, prin seria de evenimente «Saptamana Creierului», «Salvatorii de Vieti», «Prietenii lui Maseluta», «Atelierul de jurnalism medical» si multe altele”, se arata intr-un comunicat al UMF Iasi.

Peste 5.000 de elevi din 130 de scoli din Iasi, Bacau, Botosani, Galati, Neamt, Vaslui, Vrancea si Suceava s-au inscris online, pe site-ul www.sciencefestival.ro, la activitatile propuse. Profesorii pot inscrie grupuri de elevi organizate pentru participarea la „Arena Stiintelor”, prin completarea formularului disponibil in meniul “Inregistrare”.

Participarea la toate evenimentele din festival este gratuita, iar grupurile pre-inregistrate au prioritate in cadrul activitatilor din program. Participarea se poate face atat cu clasa, in grup organizat, cat si individual, in familie, sau cu prietenii.

Festivalul Iasi Science Festival a fost inclus de Ministerul Educatiei Nationale in lista proiectelor aprobate pentru Saptamana “Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, fiind promovat in peste 1.500 de unitati scolare din judetele Iasi, Bacau, Botosani, Galati, Neamt, Vaslui, Vrancea si Suceava. Evenimentele Iasi Science Festival se desfasoara in centrul orasului (Arena Stiintelor Medicale – Piata Natiunii, esplanada UMF Iasi) si in laboratoarele: Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” si ale Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi”.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/UMF-Iasi-organizeaza-_Arena-Stiintelor-Medicale_-eveniment-destinat-elevilor_20806/

lauff lautf laurf