Imprimare

Co-ca 2015: Stomatologii vor acorda la scara mai larga servicii medicale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Contractul cadru a intrat in vigoare de la 1 aprilie 2015, aducand o serie de noutati menite sa asigure acces mai bun al pacientilor la serviciile medicale si sa intareasca disciplina contractuala in sistemul de sanatate publica, se arata intr-un comunicat de presa al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Serviciile care se acordau pana la 31 martie 2015 doar copiilor cu varsta de pana la 18 ani, se acorda acum tuturor asiguratilor, indiferent de varsta. De asemenea, medicii dentisti vor acorda o data la 5 ani, si nu la 10, cum era pana acum, proteza acrilica mobilizabila pe arcada.

Noul contract-cadru prevede sanctiunea de reziliere a contractelor pe o perioada de 5 ani pentru furnizorii aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate, in situatia in care intre acestia exista contracte, conventii, intelegeri in scopul obtinerii de foloase materiale si/sau banesti de orice natura, cu exceptia situatiilor prevazute de actele normative precum si situatiilor rezultate ca urmare a desfasurarii activitatii specifice proprii de catre furnizori.

De asemenea, noul contract-cadru prevede rezilierea contractului pentru furnizorii care nu respecta obligatia de a nu incasa sume suplimentare pentru actele administrative necesare acordarii serviciilor medicale, pentru care nu este stabilita o reglementare in acest sens.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Co-ca-2015_-Stomatologii-vor-acorda-la-scara-mai-larga-servicii-medicale_20805/

lauff lautf laurf