Imprimare

MS: O noua maternitate reabilitata si complet echipata, inaugurata la Sibiu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Astazi, 6 aprilie, are loc deschiderea maternitatii din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, in care Ministerul Sanatatii (MS) a investit peste sase milioane de euro, in cadrul proiectului finantat de Banca Mondiala.

Unitatea sanitara din Sibiu beneficiaza de sali de operatie cezariene noi, saloane ATI, reanimare, sali de travaliu, saloane pentru copii si pentru tratamente reabilitate si dotate cu echipamente si mobilier moderne necesare. De asemenea, maternitatea beneficiaza de bucatarie, centrala de tratare a aerului, grup electrogen si surse de alimentare continua UPS, se arata intr-un comunicat al MS.

Maternitatea de la Sibiu este cea de-a 9 –a maternitate complet reabilitata si dotata, inaugurata in ultimul an. Am preluat un proiect inceput acum mai bine de 7 ani si asa cum am promis il finalizam in mai putin de un an”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

La mijlocul lunii martie, in cadrul ceremoniei de inaugurare a maternitatii Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, ministrul Sanatatii, dr. Nicolae Banicioiu declara ca, din cele 20 de sectii de obstetrica si neonatologie care au inceput sa fie restructurate si modernizare in cadrul Proiectului cu Banca Mondiala inceput in anul 2007, aproape trei sferturi (14 maternitati) au fost si vor fi finalizate in perioada 2014- 2015.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS_-O-noua-maternitate-reabilitata-si-complet-echipata_-inaugurata-la-Sibiu_20809/

lauff lautf laurf