Imprimare

MS, la discutii cu Federatia Sanitas: Au fost identificate solutii pentru veniturile din sistem

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reprezentantii Ministerului Sanatatii (MS) si cei ai Federatiei Sanitas, in urma discutiilor din 7 aprilie, au ajuns la concluzii pozitive referitoare la revendicarile sindicalistilor din sanatate, se arata intr-un comunicat al MS.

„Ca ministru sustin majorarea veniturilor personalului din sanatate, ca mod de a asigura o buna functionare a sistemului sanitar. Dupa acordarea unei majorari de 100 de lei, inca de la inceputul anului 2015, vom colabora cu Federatia Sanitas astfel incat sa reglementam in mod pozitiv acordarea sporurilor salariale, iar din a doua jumatate a anului, sa putem veni si cu o majorare a veniturilor”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Conform comunicatului, MS va sustine demersurile Sanitas privind elaborarea si aplicarea unui nou regulament de sporuri pentru sistemul sanitar. Totodata, Ministerul Sanatatii va supune dezbaterii publice, saptamana aceasta, conditiile de exercitare in regim independent a profesiilor de asistent medical generalist, moasa, asistent medical in spitalele publice.

De asemenea, au fost analizate si celelalte revendicari ale Sanitas, privind reglementarea functionarii retelei de medicina scolara, repectarea normativelor de personal si asigurarea unei finantari adecvate a unitatilor sanitare publice de stat.

Aproximativ 150 de reprezentanti ai Federatiei Sanitas au protestat marti la sediul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, respectiv Ministerul Sanatatii, pentru a atrage atentia asupra problemelor existente in sectorul sanitar din Romania.

“La actiunile de astazi (marti, n.r.) participa in total 600 de membri din toata tara ai federatiei noastre. Principalele revendicari sunt legate de cresterea salariilor si a veniturilor, imbunatatirea legislatiei privind salarizarea, realizarea unui Regulament de sporuri si o finantare adecvata pentru toate unitatile spitalicesti. De asemenea, solicitam deblocarea posturilor din sistem, pentru ca, la ora actuala, se inregistreaza o criza acuta a personalului din Sanatate. Am ales aceasta zi pentru pichete deoarece am vrut sa marcam Ziua Mondiala a Sanatatii, sarbatorita in fiecare an la data de 7 aprilie”, a declarat Marius Sepi, prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas pentru Agerpres.

El a precizat, totodata, ca va participa la discutii cu reprezentantii ministerelor, in cazul in care se va decide organizarea unei astfel de intalniri.

“Daca vom fi chemati la negocieri, vom merge si vom prezenta lista noastra de revendicari. Guvernantii trebuie sa ia masuri urgente pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta angajatii din Sanatate”, a spus Sepi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS_-la-discutii-cu-Federatia-Sanitas_-Au-fost-identificate-solutii-pentru-veniturile-din-sistem_20814/

lauff lautf laurf