Imprimare

Institutul Oncologic Bucuresti: Din mai, pacientii ar putea sa se programeze online

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pacientii Institutului Oncologic Bucuresti (IOB) se vor putea programa la consultatii pe internet prin intermediul unui sistem informatic care va fi functional cel mai probabil incepand din luna mai, astfel incat sa nu se mai formeze cozi la usile cabinetelor, conform managerului institutiei medicale, Dan Straja.

"Dorim sa introducem un sistem electronic de programare pentru consultatiile din ambulatoriu, unde exista 20 de cabinete de consultatii", a spus managerul, adaugand ca la IOB ar putea fi introdus si un sistem care elibereaza bonuri de ordine.

Printr-un program de fonduri norvegiene va fi achizitionat si un aparat pentru RMN, de care sa beneficieze si copii sub anestezie generala, prin crearea unui compartiment ATI in serviciul de radioterapie si explorari imagistice.

De asemenea, managerul a mai spus ca in acest an, Departamentul de chirurgie toracica va fi completat cu aparatura de diagnostic si tratament si se va imbunatati activitatea Departamentului de anatomie patologica prin achizitionarea de echipamente noi care sa permita obtinerea de diagnostice histopatologice precise intr-un timp mult mai redus decat in prezent.

Un alt obiectiv al IOB pentru acest an este continuarea programului de reabilitare a unor zone, inclusiv a sectiilor de radioterapie, terapie radioizotopica, alimentare cu oxigen, cu aer comprimat si cu curent electric, dar si continuarea angajarii de medici pe diferite specialitati - oncologie, ORL, ATI, cardiologie, radioterapie, asistenti medicali si alt personal sanitar, cercetatori.

Va fi realizat si un compartiment de paliatie integrat in sectia de oncologie medicala si va debuta un parteneriat cu Ministerul Educatiei pentru programul "Scoala in spital", adresat copiilor bolnavi de cancer care necesita spitalizare pe perioada indelungata.

Referindu-se la cititoarele de carduri de sanatate, care vor fi obligatorii de la 1 mai, managerul IOB a subliniat ca deja unitatea medicala a achizitionat 30 de astfel de aparate si ca vor mai fi cumparate 30.

Potrivit lui Dan Straja, anul trecut au fost renovate doua blocuri operatorii, a cate 3 sali de operatie fiecare, dar si blocul operator 3, cu doua sali renovate. "In plus mentionam prezenta blocului operator al chirurgiei toracice complet separat, alcatuit din 2 sali de operatie, compartimentul de sterilizare al intregului institut, absolut nou, alcatuit din 2 autoclave de mare capacitate, sterilizare cu plasma, pupinele de capacitate mare, masini de spalat instrumentar si carucioare de transport, masini de impachetat material moale pentru salile de operatii si solide de pansamente, terminarea renovarii sectiei ATI, dar si finalizarea renovarii partii hoteliere a IOB in proportie de 80%", a mai precizat reprezentantul IOB.

Anul trecut, potrivit managerului Dan Straja, la IOB a fost angajat personal in sectoarele deficitare: medici, asistente, ingrijitoare, psihologi, personal IT si administrativ.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Institutul-Oncologic-Bucuresti_-Din-mai_-pacientii-ar-putea-sa-se-programeze-online_20819/

lauff lautf laurf