Imprimare

Scoala Carol Davila si-a deschis portile pentru viitori asistenti medicali

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, sarbatorita in 7 aprilie 2015, Scoala Postliceala Sanitara "Carol Davila" a organizat cea de-a treia intrevedere din acest an cu directorii, profesorii si elevii liceelor bucurestene si din imprejurimile capitalei.

Scopul acestei intalniri este oferirea de suport in orientarea scolara si profesionala a tinerilor liceeni, sub deviza Educatie pentru Sanatate.

Participantii, 27 de profesori si peste 100 de elevi, au avut ocazia de a cunoaste si mai bine profesia de asistent medical. De asemenea, programele de educatie pe care Scoala „Carol Davila” le ofera elevilor sai in pregatirea pentru cele 3 calificari profesionale: asistent medical generalist, asistent medical de farmacie si asistent medical de balneofiziokinetoterapie si recuperare.

Au raspuns invitatiei la eveniment profesori si elevi din 21 de licee bucurestene si din imprejurimile capitalei.

"Feed-back-ul primit in urma activitatii a fost unul pozitiv, peste jumatate din elevii participanti exprimandu-si dorinta de a se inscrie la scoala, solicitand mai multe detalii in legatura cu dosarul de inscriere, respectiv modul de desfasurare al interviului de admitere", ne-a spus prof. Cristina Costache, coordonatorul activitatii elevilor.

"Priveste-te in viitor" este o activitate de orientare scolara si profesionala a proiectului regional "Invatati sa ajutati!" cuprins in Calendarul Activitatilor Educative Regionale si Interjudetene 2015.

"Nursingul este arta de a ingriji, iar profesia de Asistent Medical nu va pieri niciodata de pe pamantul nostru. Daca privim undeva in urma, ne dam seama ca ne aflam aici nu intamplator, ci cu un scop, si anume acela de a ne uni eforturile pentru a-i indruma pe cei care vor forma generatia societatii noastre de maine de specialisti, sa-si descopere vocatia si sa-si aleaga cea mai buna cale catre profesie", a spus in deschidere Daniela Stoian, director al Scolii Postliceale Sanitare "Carol Davila".

Mau multe informatii despre Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” si despre poriectele intreprinse puteti gasi aici.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Scoala-_Carol-Davila_-si-a-deschis-portile-pentru-viitori-asistenti-medicali_20823/

lauff lautf laurf