Imprimare

Cursuri pentru medici in cadrul Campaniei Nationale Controleaza-ti Diabetul

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice in parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Gorj va invita sa participati in cadrul Campaniei Nationale Controleaza-ti Diabetul, editia Targu-Jiu, la Cursul de Diabet, Sindrom Metabolic si alte boli legate de nutritie (DIAMOND - Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition – related Diseases), care va avea loc pe 18 aprilie 2015, la Complex Anna Events (Insula Jiului - Str. Bicaz, Targu-Jiu).

Cursul se adreseaza medicilor specialisti, primari si rezidenti din diabet, medicina de familie, cardiologie, medicina interna, nefrologie, neurologie, oftalmologie, endocrinologie si chirurgie.

 Participantii vor primi de la reputati specialisti in domeniu informatii si noutati cu privire la preventia, diagnosticarea precoce si tratamentul cat mai eficient al afectiunilor metabolico-nutritionale, incurajand totodata cercetarea stiintifica, clinica si fundamentala.

In cadrul manifestarii, unii dintre cei mai importanti lectori din domeniul diabetologiei si din domeniile conexe vor fi prezenti cu teme de actualitate precum:

Screeningul si diagnosticul bolilor metabolico-nutritionale: diabet zaharat, obezitate, dislipidemii, sindrom metabolic; Diabetul zaharat gestational; Evaluarea riscului cardiovascular la pacientul cu diabet; Boala cronica de rinichi diabetica: screening, diagnostic, principii de management clinic; Dietoterapia in diabetul zaharat tip 2; ce spun ultimele ghiduri?; Preventia diabetului zaharat tip 2.

Directori de curs: Prof.univ.dr. Maria Mota si Dr. Lucretia Parcalaboiu

Inscrierea participantilor la eveniment este gratuita si se poate realiza online pe www.controleaza-diabetul.ro

Inregistrarea participantilor se va face si in ziua evenimentului, in intervalul 08:00-08:45. Cursul va fi creditat cu puncte EMC.

*Evenimentul este adresat exclusiv profesionistilor din domeniul medical

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cursuri-pentru-medici-in-cadrul-Campaniei-Nationale-Controleaza-ti-Diabetul_20829/

lauff lautf laurf