Imprimare

Medicul Serban Bradisteanu a fost achitat in dosarul de coruptie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicul Serban Bradisteanu a fost achitat definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucuresti pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si luare de mita, in dosarul in care a fost trimis in judecata de procurorii DNA in legatura cu achizitionarea de aparatura medicala pentru penitenciare, scrie Agerpres.

Curtea de Apel a respins apelul declarat de DNA si a mentinut decizia de achitare data in ianuarie 2014 de Tribunalul Bucuresti.

Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie la 22 martie 2007, fiind acuzat ca ar fi primit mita aproape patru milioane de euro de la o firma ce distribuia produse medicale, in schimbul trucarii unor licitatii.

Potrivit DNA, in perioada 2001 — 2002, Serban Bradisteanu, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare la o licitatie pentru achizitia de aparatura medicala, organizata de Ministerul Justitiei, ar fi atribuit, cu incalcarea flagranta a normelor legale in materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar si a Spitalului "Prof. dr. Constantin Angelescu".

Anchetatorii sustineau ca Serban Bradisteanu ar fi favorizat firmele CC MED AG-Elvetia si BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discretionara a contractelor de furnizare de produse, producand un prejudiciu de 9.169.606 euro Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

In schimb, medicul ar fi primit in conturile unei firme off-shore sumele de 500.000 dolari si 3.594.333 euro.

Inceperea urmaririi penale impotriva membrilor comisiei de licitatie, printre care si medicul Serban Bradisteanu, a fost dispusa de DNA la 4 mai 2006. Ceilalti membri ai comisiei — Adrian Streinu-Cercel, Dumitru Constantin, Dumitru-Emanuel Parausanu, Daniela Nazdravan, Irina-Doina Protopopescu si Florica Topologeanu — au fost ulterior scosi de sub urmarire penala, constatandu-se lipsa vinovatiei lor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicul-Serban-Bradisteanu-a-fost-achitat-in-dosarul-de-coruptie_20833/

lauff lautf laurf