Imprimare

Nicolae Banicioiu: Venim cu o lege pentru vaccinare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca Ministerul pe care il conduce pregateste un proiect de lege a vaccinarii, pentru informare si constientizare a parintilor, scrie Agerpres.

Intrebat, marti seara cum raspunde campaniei antivaccinare, Banicioiu a raspuns: "Venim cu o lege pentru vaccinare".

Proiectul Ministerului Sanatatii va fi elaborat impreuna cu specialistii in domeniu si va fi implementat numai dupa dezbatere publica. Proiectul va avea expertiza Organizatiei Mondiale a Sanatatii, anunta MS intr-un comunicat. 

"Precizam ca, in proiectul MS nu se vor impune sanctiuni cu inchisoarea pentru parintii care refuza vaccinarea copiilor.Ministerul Sanatatii atentioneaza asupra riscului reaparitiei unor boli foarte grave, mortale chiar, dupa cum a sesizat si Organizatia Mondiala a Sanatatii. Un exemplu este poliomielita, o boala eradicata prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinarii", se mai arata in comunicatul MS.

Acoperirea vaccinala in Romania se pastreaza sub nivelul recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, de 95%, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeola, rubeola, oreion si hepatita B, in principal din cauza refuzului vaccinarii.

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila, a afirmat pe 21 martie ca exista riscul de izbucnire a unor epidemii, deoarece acoperirea vaccinala a scazut.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nicolae-Banicioiu_-Venim-cu-o-lege-pentru-vaccinare_20832/

lauff lautf laurf