Imprimare

Pacientii cu imunodeficiente primare, informati in saptamana dedicata acestor boli rare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia Romana a Pacientilor cu Imunodeficiente Primare sustine persoanele afectate de aceste tipuri de boli rare si anunta noi actiuni organizate in cadrul Saptamanii Mondiale a Imunodeficientelor Primare care va avea loc in perioada 22-29 aprilie 2015.

Cum sa ai un diagnostic adecvat, cum sa ai acces la un tratament adecvat, cum sa-ti administrezi acest tratament, cum sa identifici serviciile sociale implicate in boala ta, cum sa iti manageriezi cheltuielile legate de boala, sunt numai cateva din incercarile pe care fiecare pacient nu le poate depasi fara un suport adecvat din partea statului si a comunitatii din care face parte.

Imunodeficientele Primare sunt un grup de boli rare in care parti din sistemul imun sau tot sistemul imun lipsesc sau nu functioneaza corespunzator. Cand un defect al sistemului imun este mostenit, acest defect este numit primar sau Imunodeficienta Primara, avand un prognostic sever.

Imunodeficientele Primare se prezinta adesea sub forma unor...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Pacientii-cu-imunodeficiente-primare_-informati-in-saptamana-dedicata-acestor-boli-rare_20837/

lauff lautf laurf