Imprimare

Cancerul pulmonar, pe agenda simpozionului “Patologia respiratorie in practica medicala curenta”

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 23-24 aprilie, are loc, la Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu-Jiu, cea de-a sasea editie a simpozionului interdisciplinar „Patologia respiratorie in practica medicala curenta”.

La evenimentul interdisciplinar sunt invitati in special medici de familie, pneumologi, specialisti in chirurgie toracica, medicina de laborator, reabilitare medicala, boli infectioase, oncologie, medicina interna, alergologie, precum si asistenti medicali.

Programul este creditat pentru medici, asistenti si farmacisti. Taxele sunt cuprinse intre 80-150 lei pana pe 22 aprilie.

Coordonator stiintific este prof. dr. Constantin Marica, presedintele Sectiunii de Tuberculoza a Societatii Romane de Pneumologie (SRP) si Vicepresedinte SRP. Tuberculoza pulmonara, oncologia medicala, terapiile moderne pentru cancerul pulmonar, bolile pulmonare infectionase nontuberculoase, suportul ventilator, transplantul pulmonar sunt cateva dintre temele abordate in cadrul simpozionului.

“Colaborarea stransa cu alte discipline pe care o implica activitatea noastra ca pneumologi este relevata de participarea cu diverse teme a specialistilor din chirurgie toracica, boli infectioase, genetica medicala, medicina de laborator, oncologie. Tuberculoza pulmonara, maladie din pacate de actualitate, cu multiple probleme de diagnostic si terapie, ocupa un loc important intre temele de comunicare, punandu-se accentul in special pe metodele rapide genetice de laborator ce vor deveni, speram, in viitor un standard in diagnosticul bolii. Datele actualizate de epidemiologie evidentiaza faptul ca aceasta boala inca ramane pentru tara noastra o provocare. Noutati importante, desi o parte dintre ele, au din pacate acum pentru noi doar valoare teoretica, din cauza resurselor financiare limitate, vor fi comunicate in domeniul oncologiei medicale, terapiile moderne pentru cancerul pulmonar, care reprezinta viitorul in lupta cu aceasta boala cumplita, din ce in ce mai prevalenta in tara noastra. Varietatea tematicii este sustinuta si de comunicarile privind bolile obstructive si interstitiale, bolile pulmonare infectioase nontuberculoase, suportul ventilator sau transplantul pulmonar. Cred ca fiecare dintre noi (lectori sau participanti) vom pleca de la acest simpozion cu ceva nou, utilitatea informatiilor prezentate regasindu-se ulterior in activitatea noastra medicala. Cred ca reusita unei astfel de manifestari consta in primul rand in impartasirea experientelor profesionale ale fiecaruia dintre noi” a declarat pentru organizatori prof. dr. Constantin Marica.

Alaturi de prof. Marica, vor lua cuvantul lectori cu experienta in managementul bolilor pulmonare, precum: prof. dr. Emilia Crisan, conf. dr. Gheorghe Nini, conf. dr. Floarea Mimi Nitu sau conf. dr. Paraschiva Postolache. In total, 28 de specialisti vor sustine prezentari interdisciplinare in cadrul manifestarii de la Targu-Jiu.

Cadrele medicale si specialistii in sanatate care doresc sa se inscrie la eveniment, se pot adresa persoanei de contact: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cancerul-pulmonar_-pe-agenda-simpozionului-_Patologia-respiratorie-in-practica-medicala-curenta__20835/

lauff lautf laurf