Imprimare

“Primavara Dermatologica Ieseana” va reuni 1500 de participanti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cea de-a patra editie a manifestarii stiintifice nationale cu participare internationala a “Primaverii Dermatologice Iesene”, ce se va desfasura in perioada 28 – 31 mai, va reuni 1500 de participanti la dezbaterile pe teme dermatologice, in cadrul unei succesiuni de cursuri, prelegeri si workshop-uri.

Aflat la a IV-a editie, evenimentul va avea loc la Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu” si va fi organizat de catre Asociatia Dermatologilor din Moldova reprezentata de conf. dr. Daciana Branisteanu – presedintele evenimentului, manifestarea aflandu-se sub egida Colegiului Medicilor din Romania, a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi, a Colegiului Farmacistilor din Romania si a Colegiilor Medicilor si Farmacistilor din Iasi.

Pentru editia din anul 2015, au fost stabilite peste 70 de teme de actualitate din sfera patologiei dermatologice de granita, acestea fiind sustinute de 50 lectori de elita din tara si 4 din strainatate.

Programul va fi strcturat si creditat EMC pentru Scoala Dermatologica Ieseana , cat si pentru Cursul de Dermatoalergologie si pentru cel de Dermato-Cosmetica.

Agenda manifestarii medicale de anul acesta cuprinde: lansari de carte, momente caritabile, gala de decernare a premiilor de excelenta sau evenimente artistice.

Continutul stiintific va evidentia multiplelele zone de intersectie si de colaborare dintre dermatologie, dermato-venerologie si alergologie-imunologie, boli infectioase, chirurgie estetica, farmacologie, farmacognozie-fitoterapie, fiziopatologie, flebologie, microbiologie, nutritie, oftalmologie, ortopedie-traumatologie, pediatrie, stomatologie, radioterapie.

Anul acesta, evenimentul va gazdui lansarea cartii “Dermatologia la interfata cu alte specialitati” – al II lea volum al cartii “Dermatologia la interfata cu alte specialitati” sub redactia conf. dr. Daciana Branisteanu, cartea fiind structurata sub forma unui compendiu, in compeltarea materialelor didactice deja cunoscute.
Evenimentul este deschis si pentru medicii rezidenti, dar si studentilor, acordandu-se premii pentru popularitate, cat si din partea Comisiei Stiintifice a evenimentului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_Primavara-Dermatologica-Ieseana_-va-reuni-1500-de-participanti_20848/

lauff lautf laurf