Imprimare

Tratamentul cu factor de coagulare, sansa la viata a hemofilicilor cu forme severe

Adaugat in Stiri din domeniul medical

60% dintre cei peste 1.800 de pacienti cu hemofilie din Romania dezvolta forme severe, dar aceste persoane pot avea o viata normala daca beneficiaza de tratament cu factor de coagulare, a afirmat vineri presedintele Asociatiei Nationale a Hemofilicilor din Romania, Nicolae Oniga.

El a subliniat, la o masa rotunda organizata cu prilejul Zilei Internationale a Hemofiliei de Asociatia Romana de Hemofilie si Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, ca in tara noastra consumul anual de factor de coagulare se afla sub media de trei unitati internationale per capita, minimul recomandat la nivel european.

Medicul-sef al CNAS, Anci Ionescu, a afirmat ca bugetul alocat pentru Programul de hemofilie si talasemie a crescut de la 36,9 milioane de lei in 2013 la 72,1 milioane de lei in 2015, dar efortul autoritatilor este de a sustine in continuare cauza celor afectati de aceste boli.

"Daca niste oameni isi doresc sa fuga, trebuie sa facem absolut totul pentru ca...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Tratamentul-cu-factor-de-coagulare_-sansa-la-viata-a-hemofilicilor-cu-forme-severe_20846/

lauff lautf laurf