Imprimare

Gheorghe Borcean este noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dr. Gheorghe Borcean a fost ales vineri presedintele Colegiului Medicilor din Romania. El il inlocuieste astfel pe prof. dr. Vasile Astarastoae care a demisionat la sfarsitul lunii martie.

"Toate voturile au fost in favoarea mea, un singur vot a fost impotriva. Acesta este un mandat scurt de 7-8 luni. In decembrie expira acest mandat. Atunci vor fi organizate alegeri pentru mandatul intreg de patru ani. Pe acest mandat de cateva luni nu pot sa ma angajez la proiecte grandioase. Trebui sa ma angajez sa continui proiectele din prezent si in principal sa mentin politica CMR, aceea de respect a profesiei medicale si a intereselor profesioniste in sanatate", a declarat noul presedinte al CMR.

El a spus ca intentioneaza sa candideze in decembrie pentru un nou mandat de patru ani. "Daca va fi posibil (n.r. sa candideze) sigur da", a spus Borcean.

In urma alegerilor desfasurate vineri, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din Romania are urmatoarea componenta: presedinte — dr. Gheorghe Borcean, vicepresedinte — prof. dr. Mircea Cinteza, vicepresedinte — dr. Constantin Carstea, vicepresedinte — dr. Calin Bumbulut, secretar general — dr. Viorel Radulescu.

Cine este dr. Gheorghe Borcean

Dr. Gheorghe Borcean s-a nascut pe data de 30 august 1953. A absolvit Facultatea de Medicina din Timisoara in 1978. In perioada 1978-1981 a fost medic stagier la Spitalul Municipal din Caransebes. In 1984 a urmat secundariatul la Spitalul de Urgenta Floreasca. In 1989 devine medic specialist chirurg la Spitalul Municipal din Caransebes.Intre 1989 si 2006 a fost directorul Spitalului din Caransebes.

In 1991 devine medic primar. In 1995 a obtinut competenta in management sanitary.

In 2000 si-a finalizat doctoratul in medicina la Universitatea de Medicina din Timisoara, iar in 2005 a obtinut a doua specializare in ortopedie si traumatologie.

In 2014, a obtinut si specializarea in medicina legala.

Din 1998 pana in prezent este vicepresedintele Colegiului Medicilor

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Gheorghe-Borcean-este-noul-presedinte-al-Colegiului-Medicilor-din-Romania_20845/

lauff lautf laurf