Imprimare

SUUB are nevoie de 40 de mii de euro pentru un heliport functional

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) are nevoie de aproximativ 40.000 de euro pentru achizitionarea unui sistem de semnalizare luminoasa si a unui covor asfaltic, astfel incat heliportul sa fie functional, a declarat managerul institutiei. dr. Catalin Cirstoiu.

"In curtea spitalului este un heliport si acum si eu vin cu un mesaj public. Acel heliport nu a fost niciodata un heliport, a fost o platforma pe care s-au incercat cateva aterizari si cateva zboruri. Nu au fost decat doua aterizari. Noi am reusit sa ii luam un culoar de zbor, am reusit sa avem tot ceea ce trebuie pentru a fi un heliport. Ia ganditi-va ce frumos ar fi sa avem si acele resurse cu care sa putem sa facem un sistem de semnalizare luminoasa si sa asezam acel covor asfaltic special, astfel incat practic acele elicoptere care transporta pacienti sa vina direct in curtea unui sistemul integrat de urgenta cu o camera de garda in vecinatate. Ganditi-va ca este o investitie minora, sunt dupa estimarile noastre 40.000 de euro, este o suma absolut ridicola, daca ne gandim la ce inseamna ceea ce s-a investit in acest spital", a afirmat managerul.

El a precizat ca din cei aproximativ 500 de pacienti care ajung zilnic la SUUB, intre 15- 20% sunt urgente majore. Potrivit reprezentantului SUUB, in spital sunt internati anual 65.000 de pacienti, iar din totalul internarilor, aproximativ 60% a necesita interventii chirurgicale.

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti are 1100 de paturi si 5000 de angajati.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SUUB-are-nevoie-de-40-de-mii-de-euro-pentru-un-heliport-functional_20855/

lauff lautf laurf