Imprimare

MS: DSP a aplicat sanctiuni in cazul copilului decedat la Spitalul din Curtea de Arges

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Directia de Sanatate Publica Arges a aplicat primele sanctiuni in cazul copilului de 7 ani decedat in Spitalul Municipal Curtea de Arges.

Astfel, unitatea sanitara a fost amendata cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatri care au acordat asistenta medicala si au urmarit evolutia pacientului au fost suspendati pe perioada cercetarilor, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii (MS).

Directia de Sanatate Publica Arges a constatat incalcarea prevederilor legale cu privire la managementul de caz, precum si nerespectarea masurilor si recomandarilor DSP cu privire la transferul pacientilor cu boli infectioase catre unitati de specialitate.

Verificarile DSP vor continua.

Miercuri, cateva zeci de persoane au protestatas in fata Spitalului Municipal Curtea de Arges dupa ce un copil de sapte ani a murit in timp ce se afla internat in unitatea medicala. Actiunea a fost organizata prin intermediul unei retele de socializare, conform Agerpres.

Baiatul de sapte ani, care acuza dureri abdominale puternice, a fost dus la spital in seara zilei de 17 aprilie, cand medicul de garda a decis internarea, iar decesul a survenit dupa mai putin de 24 de ore.

Parintii au acuzat faptul ca diagnosticul de gastro-enterocolita a fost pus de medicul pediatru Sanda Cernat fara sa fie solicitate analize sau alte investigatii suplimentare. Conform Sefului Serviciului de Medicina Legala Arges, dr. Dan Manu, decesul copilului a survenit ca urmare a unei afectiuni pulmonare, cauzate de o infectie a carei origine inca nu a fost stabilita.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/MS_-DSP-a-aplicat-sanctiuni-in-cazul-copilului-decedat-la-Spitalul-din-Curtea-de-Arges_20860/

lauff lautf laurf