Imprimare

Peste o mie de specialisti in stomatologie, reuniti la Congresul Balcanic de la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pentru a treia oara, Romania este organizator si gazda a Congresului Balcanic de Stomatologie BaSS 2015 (Balkan Stomatological Society) ce se va desfasura in perioada 23-26 aprilie 2015, la Bucuresti, reunind peste o mie de specialisti, conform prof. dr. Norina Forna, presedintele congresului.

„Participarea este mult mai numeroasa comparativ cu anii precedenti. Este vorba despre peste o mie de participanti, comparativ cu 2003, cand au fost 600. In jur de 700 de participanti sunt doar comunicatori: lectori, conferinte, postere, expozanti, la care se adauga numarul celor inscrisi si a celor doritori. (…) Din cei o mie de participanti, 300 sunt romani”, a explicat prof. Forna.

Temele atinse in cadrul congresului sunt: stomatologia minim invaziva, implantologie, estetica, dar si managementul cabinetelor private.

“Cele mai importante teme sunt legate in primul rand de zona implantara si estetica. Toate specialitatile implicate intr-o mare manifestare vizeaza, de la simplu, la complex, interventii largi, un interes diferentiat in functie de specialitatea fiecarui practician. La aceasta intalnire, avem reuniti chiar si universitari, care sustin programul stiintific. O alta tema foarte importanta este managementul cabinetelor private, subiect care va insemna dotarea acestora, activitatea de zi cu zi, dar si posibilitatea de a fi sprijiniti din fonduri europene. De aceea, avem invitati si reprezentanti ai Ministerului Fondurilor Europene”, a mai explcat, pentru PaginaMedicala.ro, prof. Norina Forna.

Evenimenul cuprinde: peste 50 de conferinte si postere precum si 511 comunicari orale ale specialistilor; intalnirea decanilor facultatilor de medicina dentara din Romania si din Balcani; hands-on-uri; seminarii; mese rotunde pe probleme de implantologie, management; expozitii de echipamente medicale si produse stomatologice.

Participantii provin din zece tari, parte a BaSS, si alte cinci tari care nu fac parte din aceasta: Albania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, Serbia, Turcia si Romania (tari BaSS) dar si din Coreea de Sud, Franta, Germania, Italia, ori Republica Moldova (tari care nu fac parte din BaSS).

Romania a mai gazduit acest tip de manifestare stiintifica in 2003 si in 2011, iar aceasta reprezinta a XX-a editie a Congresului Balcanic de Stomatologie.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-o-mie-de-specialisti-in-stomatologie_-reuniti-la-Congresul-Balcanic-de-la-Bucuresti_20859/

lauff lautf laurf