Imprimare

OMS: Peste 26.000 de persoane contaminate cu Ebola de la inceputul epidemiei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 26.000 de persoane au fost contaminate cu virusul Ebola de la inceputul epidemiei si 10.823 au murit, a anuntat miercuri Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), anunta Agerpres.

OMS a subliniat si faptul ca scaderea numarului de cazuri confirmate pare sa fi stagnat, motiv pentru care organizatia solicita eforturi sporite pentru a stopa complet transmisia acestui virus.

In total, 26.079 de persoane au contactat maladia in ultimele 16 luni, din care 10.823 au murit, aproape toate in Guineea, Liberia si Sierra Leone, cele trei tari cel mai afectate de epidemie in Africa de Vest.

In saptamana precedenta datei de 19 aprilie, au fost semnalate 33 de noi cazuri confirmate, dintre care 21 in Guineea si 12 in Sierra Leone.

in saptamana precedenta au fost semnalate 37 de noi cazuri confirmate, fata de 30 in cea de dinainte.

"Scaderea numarului de cazuri confirmate a incetat in cursul ultimelor trei saptamâni", a precizat OMS in ultimul sau bilant.

"Pentru a accelera declinul epidemiei si a ajunge la zero cazuri, este necesar un angajament mai ferm al comunitatii internationale, ameliorarea cautarii persoanelor intrate in contact cu cei contaminati si a procesului de depistare precoce", mai noteaza OMS.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/OMS_-Peste-26.000-de-persoane-contaminate-cu-Ebola-de-la-inceputul-epidemiei_20864/

lauff lautf laurf