Imprimare

Oncologia pediatrica ar mai avea nevoie de 30 de medici

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Seful sectiei de oncologie pediatrica de la Institutul Oncologic Bucuresti, conf. dr. Monica Dragomir, a declarat ca cea mai mare problema cu care se confrunta acest sistem este lipsa personalului, aratand ca in prezent ar fi nevoie de aproximativ 30 de medici pentru aceasta specializare, scrie Agerpres.

"Cea mai mare problema pe care o avem in sistemul de oncologie pediatrica este legata de doctori si asistente. Aceasta nu s-a rezolvat inca. Nu stiu cum si cand. Incercam sa atragem atentia tuturor factorilor de decizie. (...) In acest moment, aceasta este cea mai mare problema, nu exista medici", a aratat conf. Monica Dragomir.

Ea a precizat ca supra-specializarea de oncologie pediatrica exista, insa nimeni nu se inscrie, indicand ca la anuntul publicat pe site-ul Centrului de perfectionare nu a raspuns nimeni, motivul fiind acela ca timp de doi ani medicii se specializeaza fiind "scosi din productie".

"Nu vrea nimeni sa faca supra-specializarea de oncologie pediatrica. (...) Nu exista nicio solutie ca acesti oameni sa fie si finantati. Ramane sa gasim o solutie de compromis pentru ca in ultimii doi ani de rezidentiat sa existe o subventie", a spus Monica Dragomir.

Ea a precizat ca in prezent ar fi nevoie de cel putin 30 de medici in specializarea onco-pediatrie.

In urma discutiilor cu Ministerul Sanatatii, s-a stabilit ca este nevoie de realizarea unui program legat de registrele de cancer in care sa fie inclusi toti pacientii cu aceasta afectiune, a explicat aceeasi sursa, in cadrul celei de-a 27-a Conferinte Nationale de Hematologie si Oncologie Pediatrica, de la Bucuresti.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Oncologia-pediatrica-ar-mai-avea-nevoie-de-30-de-medici_20873/

lauff lautf laurf