Imprimare

Medicii de familie din judetul Sibiu, pe primul loc in topul ridicarii cardurilor pentru asigurati

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Intr-o singura zi, peste doua mii de carduri au fost preluate de la casele de asigurari de sanatate de catre medicii de familie, pentru asiguratii din listele proprii, fruntasi fiind cei din Sibiu, care au preluat 90% din cardurile returnate de Posta Romana.

Pe urmatoarele pozitii se situeaza judetele: Cluj, (83%), Bacau (80%), Olt (77%) si Vaslui, cu 74% din carduri preluate de catre medicii de familie de la casele de asigurari de sanatate.

Conform situatiilor centralizate la CNAS, topul judetelor, dupa stadiul de distribuire a cardurilor de sanatate returnate de posta, atat la ghiseu, cat si prin intermediul medicilor de familie, este urmatorul: Olt si Bacau - 92% , Sibiu - 91%, Cluj - 84%, Timis - 78 % si Tulcea, cu 71%.

In Bucuresti, 172 de medici de familie, din 987 au solicitat cardurile asiguratilor

In Municipiul Bucuresti exista 987 medici de familie in contract cu CASMB. In primele luni ale anului, 172 medici de familie au solicitat cardurile asiguratilor, in timp ce intr-o singura zi, in data de 15 mai 2015, CASMB a primit solicitari de la 251 medici de familie de preluare a cardurilor pentru asiguratii din listele lor.

“Tin sa le multumesc medicilor de familie care au preluat cardurile de sanatate pentru asiguratii din listele proprii. Acestia au inteles ca vin astfel in sprijinul unor oameni care privesc catre medicul de familie cu speranta si incredere”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

CNAS urmareste ca toate persoanele asigurate care apeleaza la servicii medicale sa intre in posesia cardului. Exista insa asigurati care lucreaza in strainatate sau nu sunt interesati de serviciile medicale acordate in cadrul sistemului asigurarilor sociale de sanatate. Pentru aceste categorii de asigurati, cardurile de sanatate vor ramane la casele de asigurari pe toata perioada lor de valabilitate, de unde vor putea fi ridicate.

Procesul de tiparire si distribuire a cardurilor de sanatate continua pentru persoanele care implinesc varsta de 18 ani si/sau dobandesc calitatea de asigurat. Pentru acasta categorie a populatiei, cardurile sunt generate automat din sistem si livrate la domiciliu prin Posta Romana.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-de-familie-din-judetul-Sibiu_-pe-primul-loc-in-topul-ridicarii-cardurilor-pentru-asigurati_20939/

lauff lautf laurf