Imprimare

Medic chirurg din Vaslui, gasit spanzurat in propria locuinta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Fostul sef al Sectiei de chirurgie pediatrica a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, dr. Augustin Ilies (64 ani), a fost gasit spanzurat, luni, in balconul apartamentului sau,din municipiul Vaslui, prima varianta luata in calcul de catre politisti fiind cea a sinuciderii, scrie Mediafax.

Potrivit primelor informatii oferite de catre politistii vasluieni, medicul chirurg pediatru Augustin Ilies, in varsta de 64 de ani, a fost vazut spanzurat de suportul de rufe de catre o vecina care l-a observat din afara blocului, femeia fiind cea care a sunat la numarul de urgenta 112.

In zona a fost trimis un echipaj SMURDde Terapie Intensiva Mobila, care l-a gasit pe medic in stop cardio-respirator.

"L-am gasit pe medic in stop cardio-respirator si am efectuat manevrele de resuscitare timp de 30 de minute, insa fara niciun raspuns. Este o mare pierdere, orice om obisnuit sa munceasca activ zi de zi are un soc cand ramane fara activitate. Noi, ca si colegi, ca si o mare parte dintre vasluieni, care au trecut prin mana lui regreta gestul facut de doctorul Ilies", a declarat, luni, Carmena Piseru, medicul de pe echipajul SMURD care a incercat sa-l resusciteze pe Ilies.

In varsta de 64 de ani, medicul Augustin Ilies s-a pensionat anticipat in luna aprilie a acestui an. Medicul depusese la conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui o cerere de reintoarcere in activitate care fusese aprobata, astfel incat Ilies ar fi urmat sa reinceapa sa lucreze de la 1 iulie. Ilies a fost medic in Vaslui din anul 1980, iar in 2009 a fost facut cetatean de onoare al municipiului Vaslui pentru activitatea sa profesionala.

El a infiintat Sectia de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a Spitalului Judetean Vaslui, acolo unde a fost sef pana la iesirea la pensie. A fost membru al Societatii Romane de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica, membru fondator al Societatii Balcanice de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica, membru al Societatii Europene de Urologie Pedriatica. In cei peste 30 de ani de activitate a publicat zeci de lucrari stiintifice de specialitate.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medic-chirurg-din-Vaslui_-gasit-spanzurat-in-propria-locuinta_20938/

lauff lautf laurf