Imprimare

Prima editie a galei destinate viitorilor chirurgi va avea loc la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pe data de 23 mai 2015, la Univesitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, va fi organizata prima editie a Galei Stiintifice a Societatii Studentesti de Chirurgie din Romania (SSCR).

In cadrul sesiunilor de comunicare organizate pe parcursul acestui eveniment, studentii Facultatii de Medicina Generala ai UMF  "Carol Davila" Bucuresti vor avea sansa de a-si prezenta lucrarile ce vor cuprinde teme dintr-o gama larga de specialitati chirurgicale:

• chirurgie generala;
• chirurgie plastica si Reconstructiva;
• chirurgie Ortopedica si Traumatologie;
• chirurgie Oncologica;
• chirurgie Cardiovasculara.

Evenimentul este de mare importanta pentru studentii faculatatii si pentru Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania, deoarece reprezinta intreaga activitatate a departamentului stiintific din acest an. Astfel, in cadrul sesiunilor stiintifice lunare, studentii pasionati de chirurgie si-au prezentat munca de cercetare in domeniul chirurgiei.

La evenimentul din data de 23 mai 2015, SSCR doreste sa abordeze impreuna cu participantii temele de discutie din ultimele luni, totul intr-un cadru care va reuni medici mentori, figuri importante ale lumii medicale romanesti, printre care se numara: prof. dr. Traian Patrascu – vicepresedinte Societatea Romana de Chirurgie, conf. univ. dr. Viorel Jinga, prof. dr. Silviu Constantinoiu – sef Sectie Clinica de Chirurgie Esofagiana Sf. Maria sau dr. Catalin Copaescu.

Departamentul Stiintific isi propune sa simuleze cat mai real conditiile in care se desfasoara congresele si alte evenimente medicale in cadrul carora studentii au ocazia sa participe inca din timpul facultatii. In cadrul Sesiunilor de Comunicari, studentii au ocazia sa isi prezinte lucrarile alaturi de invitati de seama din lumea medicala. Acestia trebuie sa conceapa prezentari conform normelor congreselor nationale si internationale, sub indrumarea Departamentului Stiintific. Sesiunea de postere consta in expunerea prezentarilor castigatoare din cadrul Sesiunilor de Comunicari Stiintifice trecute, organizate lunar pe parcursul acestui an universitar dar si alte postere prezentate in premiera in cadrul evenimentului.

La finalul finalul Primei Editii a Galei Stiintifice SSCR cele mai bune lucrari vor avea posibilitatea de a fi publicate in revista Journal of Surgical Sciences.

Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania a fost infiintata in anul in 2003 la Bucuresti cu scopul de a ridica standardele educatiei medicale in randul studentilor medicinisti si de a oferi o experienta hands-on de invatare. Pe parcursul timpului, datorita succesului si eficientei activitatilor din Bucuresti, solicitarile studentilor din celelalte centre universitare din Romania au dus la extinderea Societatii la nivel national. Astfel, au fost deschise sapte filiale la Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Targu Mures, Timisoara si Sibiu – filiala infiintata recent cu ajutorul Departamentului de tehnici chirurgicale din Bucuresti al aceleiasi organizatii.

In prezent, principalele activitati ale SSCR includ workshop-uri de tehnici chirurgicale, de la cele de baza care au scopul de a familiariza studentii cu instrumentarul chirurgical, executarea nodurilor si a suturilor chirurgicale, realizarea pansamentelor si bandajelor, pana la cele avansate unde participantii au posibilitatea de a descoperi si invata notiuni de chirurgie plastica, microchirurgie sau chirurgie cardiovasculara. Totodata, exista posibilitatea de a participa la sesiuni de comunicari stiintifice, simulari ale examenului de rezidentiat, precum si la variate alte training-uri si stagii.

Evenimentul din 23 mai este realizat sub indrumarea Departamentului Stiintific al Organizatiei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prima-editie-a-galei-destinate-viitorilor-chirurgi-va-avea-loc-la-Bucuresti_20937/

lauff lautf laurf