Imprimare

Peste o mie de cabinete stomatologice, implicate in campania „Zambeste Romania”

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste o mie de cabinete stomatologice din toata tara ofera consultatii sau detartraje gratuite pe tot parcursul anului, in cadrul campaniei „Zambeste Romania”, cu scopul unei mai bune sanatati orale a populatiei tarii.

Romaniii sunt invitati sa caute cabinetul stomatologic cel mai aproape de casele lor, din lista disponibila pe site-ul ZambesteRomania.ro.

Campania „Zambeste Romania” aduce caravana „Rabla pentru Periuta Ta”

Bucurestenii au participat duminica, 17 mai, la primul eveniment de start al caravanei „Rabla pentru Periuta Ta”, parte din campania ”Zambeste Romania”.

Oamenii au adus de acasa periutele de dinti vechi pentru a primi gratuit, in schimb, altele noi, precum si cupoane de reducere de pana la 20% pentru 3 tipuri de paste de dinti, valabile pe tot parcursul anului in anumite retele de magazine.

Caravana „Rabla Pentru Periuta Ta” va continua in lunile mai si iunie si in alte orase din tara, printre care:

- Bacau: duminica, 17 mai, parcul Mircea Cancicov;
- Constanta: sambata, 23 mai, zona Tomis Mall;
- Galati: duminica, 24 mai, zona Casei de Cultura;
- Timisoara: sambata, 6 iunie, in parcarea Iulius Mall;
- Alba-Iulia: duminica, 7 iunie, Parcul Unirii.

In cadrul editiei de la Bucuresti, oamenii au stat de vorba si cu un medic specialist in sanatatea orala, care a oferit sfaturi si informatii utile pentru ingrijirea corecta a dintilor.

Initiativa „Rabla pentru Periuta Ta” promoveaza obiceiurile corecte de igiena orala, ca raspuns la statisticile ingrijoratoare cu privire la sanatatea dintilor romanilor.

Statistici optimiste: Romanii isi schimba mai des periuta de dinti

Ultimele statistici arata obiceiuri usor mai optimiste: romanii isi schimba periuta de dinti o data la 1,5 ani, fata de 2 ani (datele anterioare)

Potrivit celor mai recente studii de piata, care analizeaza obiceiurile de igiena orala de pe parcursul intregului an 2014 din perspectiva consumului, un roman isi schimba periuta de dinti o data la 1,5 ani, desi medicii stomatologi recomanda schimbarea periutei de dinti o data la 3 luni. In Europa, 77% dintre germani respecta aceasta regula si isi schimba periuta cel putin o data la 3 luni. La nivel rural, obiceiurile stagneaza: romanii in continuare isi schimba periuta de dinti numai o data la 10 ani.

Desi cifrele de consum sunt usor mai optimiste fata de anul anterior, aceste rezultate indica in continuare o igiena orala precara a populatiei si apar in contextul in care romanii recunosc importanta rutinei de igiena dentara dimineata si seara, declarand ca totusi nu isi periaza dintii de doua ori pe zi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-o-mie-de-cabinete-stomatologice_-implicate-in-campania-_Zambeste-Romania__20933/

lauff lautf laurf