Imprimare

Raed Arafat: Este nevoie de o Cruce Rosie puternica in Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dr. Raed Arafat a fost ales unul dintre cei sase vicepresedinti ai Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, in cadrul Adunarii Generale desfasurate la Brasov, el afirmand cu aceasta ocazie ca Romania are nevoie ca aceasta organizatie sa fie puternica, fiind necesare mai multe dotari.

"Eu cred ca avem nevoie, si exista o nisa care trebuie acoperita de Crucea Rosie mai ales pe ingrijirea populatiei, cand se intampla un dezastru. Toti cei care raman fara adapost care au nevoie de sprijin psihologic, toate aceste aspecte. Exista o nisa in care Crucea Rosie poate sa se implice din ce in ce mai mult si sa vina in sprijinul serviciilor profesioniste de urgenta cum este IGSU. Eu cred ca in perioada urmatoare ar trebui identificate aceste aspecte si Crucea Rosie dotata, echipata si pregatita sa faca fata unor probleme pentru ca, din pacate, Romania nu este o tara fara riscuri, fara vulnerabilitati. Si daca ne gandim numai la problemele pe care le avem cu inundatiile care sunt aproape in fiecare an, riscul de cutremur care poate fi oricand, este nevoie de o Cruce Rosie puternica in Romania. Cert este ca trebuie mai multa organizare, mai multa consolidare si dotare. Acest lucru este foarte clar. De aici alte aspecte care o sa apara si o sa se discute cu toti cei implicati si o sa venim cu ele pe parcurs. Dar ca si organizare, ca si dotare, pentru a face fata acestor situatii, cred cu certitudine, sunt aspecte pe care trebuie sa le privim cu atentie", a declarat dr.Raed Arafat, pentru Agerpres.

Referitor la fondurile necesare pentru dotari si alte aspecte, Arafat a explicat ca sunt mai multe surse. "Crucea Rosie beneficiaza pe linie guvernamentala si aceste fonduri pot fi tintite si chiar crescute daca este nevoie, apoi fonduri din donatii si participari. Sunt aspecte care pot fi rezolvate prin colaborari cu alte societati de Cruce Rosie din alte tari, unde sunt resurse mai multe pentru dezvoltarea unor proiecte, si bineinteles fondurile europene care sunt extrem de importante si pe care Crucea Rosie poate sa le acceseze singura, sau in parteneriat cu alte organizatii, si sa intre in posesia unor bani care sa-i permita pregatirea, dotarea, care trebuie rezolvate si impun anumite fonduri", a mai afirmat vicepresedintele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

Principesa Margareta a fost aleasa presedinte al Societatii Nationale de Cruce Rosie

In cadrul aceleiasi Adunari Generale a Societatii Nationale de Cruce Rosie, principesa Margareta a fost aleasa in functia de presedinte, insumand 75 de voturi, fata de 11 voturi, cate a obtinut Dumitru Costin, cel de-al doilea candidat.

"Multumesc foarte mult pentru incredere si nu numai pentru asta si pentru ca decizia dorita inchide un cerc astazi si vindeca o rana. Mi-ati oferit locul unde a fost si strabunica mea Regina Maria. Va multumesc Mihaela Geoana pentru tot ce ati facut in cele doua mandate si sper sa fiu la inaltime. Sa aveti incredere in loialitatea mea si in energia mea si o sa fac totul ca sa fiu o presedinta buna si sa mergem impreuna mai departe cu Crucea Rosie. Multumesc din inima si spor la treaba", a declarat, in apauzele celor prezenti, Principesa Margareta, dupa ce fostul presedinte al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, Mihaela Geoana, aleasa de doua ori in aceasta functie, i-a predat stafeta.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Raed-Arafat_-Este-nevoie-de-o-Cruce-Rosie-puternica-in-Romania_20932/

lauff lautf laurf