Conferinta interdisciplinara in psihiatrie S.A.D. a reunit peste 300 de participanti
Conferinta “Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D.): 3 provocari care necesita o abordare interdisciplinara” a reunit, intre 8 si 9 mai, peste 300 de participanti, dintre care 115 medici psihiatri, 73 de medici de familie si alti 37 de medici din alte specialitati.
In cadrul evenimentului, organizatorii au pus accent pe interdisciplinaritate in managementul pacientilor cu tulburari psihice.
Pe agenda evenimentului s-au regasit 20 de teme sustinute de lectori din mai multe specialitati medicale si conexte: psihiatrie, medicina de familie, neuropsihiatrie, sanatate publica, medicina interna, geriatrie, psihologie, psihoterapie, sociologie.
“Ma bucur ca am putut face parte din echipa acestei conferinte, iar Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa a fost onorat de acest parteneriat cu adevarat stiintific si profesional. Societatea moderna este intr-o continua schimbare, iar abordarea interdisciplinara este cu atat mai importanta. Este extrem de util sa ne reunim si sa discutam despre resursele profesionale de care dispunem, ca specialisti in sanatate. In sala s-a discutat despre cum sistemele psihic si fizic se coreleaza si comunica intre ele si cu cata atentie trebuie privita o persoana ca sa putem identifica unde avem o problema medicala somatica si unde avem o problema psihologica, astfel incat sa avem rezultate terapeutice cat mai bune”, a declarat unul din lectorii evenimentului, dr. psih. Mara Adriana Priceputu.
Printre surprizele de la eveniment s-a numarat si prezenta unui facilitator grafic, care a tradus prin desene logice mesajele principale ale prezentarilor. Astfel, invitatii au luat parte la o experienta care a fost dezvoltata pornind de la premisele ca aproximativ 70 % din oameni isi folosesc memoria vizuala si ca 75% din capacitatea fiecarui om de procesare senzoriala este dedicata exclusiv elementelor vizuale. Au fost desenate in timp real, la scara mare, prin sintetizarea mesajelor principale ale lectorilor, ideile care au circulat intre participanti, oferind astfel o imagine clara si creativa asupra intregului eveniment. Inregistrarea grafica a evenimentului poate fi vizualizata accesand acest kink.
Medicii au beneficiat de 12 credite EMC, farmacistii, de 16 credite EFC, 10 credite au fost acordate asistentilor, iar psihologii vor primi 5 astfel de puncte.
Sursa: PaginaMedicala.ro