Imprimare

Numarul studiilor clinice efectuate in Romania a crescut in ultimii ani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In Romania, numarul studiilor clinice a fost in crestere in ultimii trei ani: daca in 2011, erau 244 de astfel de studii, in 2014, numarul lor a crescut la 296, conform Institutului National de Sanatate SUA.

In preajma zilei de 20 mai este marcata Ziua Internationala a Studiilor, prilej cu care reprezentantii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) atrage atentia importantei acestor studii pentru buna functionare a sistemului, pentru ca pacientii sa beneficieze, in cele din urma, la medicamentele de ultima generatie, sigure si eficiente.

„Este un semn bun faptul ca in Romania numarul studiilor clinice este in crestere, intrucat inseamna investitii in sistemul de sanatate romanesc si totodata, un acces crescut al pacientilor la tratamentele de ultima generatie, inca in asteptare pentru a intra pe lista medicamentelor compensate si gratuite”, a mentionat Oana Igrisan, director comunicare al ARPIM.

La nivel european, conform Agentiei Europene a Medicamentului, 4000 de studii clinice sunt autorizate anual in zona EEA (Uniunea Europeana si Islanda, Liechtenstein, Norvegia).

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Numarul-studiilor-clinice-efectuate-in-Romania-a-crescut-in-ultimii-ani_20951/

lauff lautf laurf