Imprimare

Plan de actiune in sanatate iordaniano-roman, semnat la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a semnat un plan de actiune cu omologul sau din Iordania, Ali Hyasat, privind colaborarea in domenii ca asistenta de urgenta, turism medical si balnear, chirurgie pediatrica si neurochirurgie vasculara, scrie Mediafax.

"Am semnat astazi (n.r. vineri, 22 mai) un plan de actiune pentru intensificarea relatiilor comune dupa ce acest plan a fost convenit anul trecut la Aman in cadrul vizitei efectuate de o echipa a ministerului Sanatatii din Romania. Planul de actiuni vizeaza dezvoltarea relatiilor bilaterale in chirurgie si neochirurgie vasculara in chirurgie pediatrica, asistenta medicala de urgenta, turism medical si balnear. I-am spus domnului ministru ca preturile sunt mai atractive in Romania decat in alte tari si conditii naturale mai prietenoase", a spus Banicioiu, aratand ca la Baile Felix se pot face tratamente post-traumatice, post accident cardio-vascular si tot ce inseamna recuperare.

Banicioiu a mai aratat ca Romania detine si cu alte branduri, precum Techirghiol si Institutul "Ana Aslan", iar pe partea de medicamente, compania nationala Antibiotice S.A. Iasi a patruns deja pe piata iordaniana anul trecut.

3.500 de medici iordanieni au fost scoliti in Romania

In Iordania sunt 3.500 de medici care au terminat facultatea in Romania, iar cele doua tari colaboreaza si in ceea ce priveste turismul medical, asistenta de urgenta, chirurgia pediatrica si neurochirurgia vasculara, conform lui Nicolae Banicioiu.

"Totodata suntem foarte interesati ca in Romania sa revina cat mai multi studenti iordanieni, intrucat in Iordania sunt pe langa absolventi de medicina din Romania, ingineri, absolventi de petrol si gaze, constructii, de aceea vom discuta cu ministrul Educatiei, dar si cu rectorii universitatilor, poate ne uitam un pic la taxe", a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

El a mai tinut sa precizeze faptul ca, din delegatia omologului sau, a facut parte, pe langa cei 120 de medici iordanieni absolventi de scoala romaneasca, Principesa Muna a Iordaniei, mama Regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei. "Azi (vineri, n.r.) a vizitat UPU Targu Mures si UMF Targu Mures, este o prietena a Romaniei si sprijina foarte mult sistemul sanitar din Iordania", a mai spus Banicioiu.

Ministrul iordanian al Sanatatii, Ali Hyasat, a terminat Facultatea de Medicina la Timisoara in 1982.

"Chiar daca nu vorbesc in romana decat foarte rar, de regula cu delegatiile care vin din Romania, nu am uitat limba romana. Am facut sapte ani in Romania, anul pregatitor a fost la Bacau, anul I la Targu Mures, iar restul la Timisoara - orasul florilor, unde am terminat medicina generala", a povestit ministrul Sanatatii din Iordania.
Ministrul sanatatii si delegatia de medici din Iordania viziteaza sambata Institutul "Ana Aslan" din Capitala.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Plan-de-actiune-in-sanatate-iordaniano-roman_-semnat-la-Bucuresti_20955/

lauff lautf laurf