Imprimare

Proiect: Viitorii medici, obligati sa ramana in tara dupa terminarea facultatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatati, Nicolae Banicioiu, a declarat, dupa o discutie cu senatorii PSD, de la Palatul Parlamentului, ca autoritatile doresc introducerea obligativitatii celor care termina facultate de medicina de a profesa cinci sau zece ani in tara.

„Vicepremierul Gabriel Oprea spunea ca in viitorul apropiat ar vrea prin consens cu toate partidele sa se impuna ca cei care termina Facultatea de Medicina sa fie obligati pentru o perioada de cinci sau zece ani sa practice meseria in tara”, a declarat ministrul.

Proiectul este deja in lucru, insa nu va putea fi aplicat intr-o perioada imediat urmatoare. Ministrul a explicat ca acesta trebuie sa se supuna cu precadere unei directive europene.

„Ideea nu este rea, este o ideea la care se lucreaza deja in momentul de fata, trebuie vazuta care este forma de aplicare. (...) Mie, personal, nu mi se pare o idee rea absolut deloc, dar trebuie vazut daca este in concordanta cu legislatia europeana. Am auzit-o si ieri, si chiar o sa ma gandesc la propunerea lor. Eu am cerut un punct de vedere de la juridic imediat dupa ce am auzit, insa vorbim de mobilitate care este garantata de o directiva europeana, nu cred ca s-ar putea transpune intr-o perioada imediat urmatoare. Este o propunere pe care merita sa o analizam si vom vedea in primul rand din punct de vedere juridic”, a spus Nicoale Banicioiu.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Proiect_-Viitorii-medici_-obligati-sa-ramana-in-tara-dupa-terminarea-facultatii_20962/

lauff lautf laurf