Imprimare

Ciurchea: Au fost activate peste sase milioane de carduri la nivel national

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat, in cadrul unei intalniri cu senatorii PSD, la Palatul Parlamentului, ca au fost activate peste sase milioane de carduri la nivel national si ca toate problemele legate de cardurile blocate sunt rezolvate de reprezentantii CNAS permanent.

„Luni, la pranz, erau aproximativ 110.000 serrvicii fara card la nivel national si peste 260.000 acrodate cu card. Numarul de retete este cu o treime mai mare acordate cu card decat fara card. Cardurile activate la acest moment, fara cardurile blocate sunt 6.200.000 de carduri activate. Sunt importante serviciile acrodate cu cardul. Lucrurile au intrat in normal si functioneaza. Mai exista momente cand un card se blocheaza, il deblocam. 24 din 24 cineva rezolva probemele in asa fel incat pot sa spun cu certitudine ca nu exista o situatie de blocaj al sistemului din cauza cardului la nivel national”, a explicat presedintele CNAS.

Aceeasi sursa a declarat ca noul sistem „functioneaza mai bine decat ne asteptam”, adaugand ca apromativ 70% din serviciile acordate sunt asigurate pe baza de card. Serviciile acordate fara card se adreseaza copiilor si celor neasigurati, in regim de urgenta.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ciurchea_-Au-fost-activate-peste-sase-milioane-de-carduri-la-nivel-national_20961/

lauff lautf laurf